Elindult a Fantazmo.hu, egy új, populáris, fantasztikus magazin, napi több fantasztikus cikkel, friss külsővel, a keményvonalas sci-fitől a misztikus és YA regényeken át, filmekig, tévésorozatokig a fantasztikum minden területével foglalkoznak, és több SFmag-os cikkíró, szerkesztő kolléga is feltűnik a stábban.

***

Október 8-án ünnepli egy éves fennállást az európai sci-fi rajongókat tömörítő Europa SF portál, amely idén áprilisban, a kijevi Euroconon a legjobb honlap díját nyerte el.

***

Rajongói „petíció” videó formában J.J. Abramshez, mely négy szabályt tartsa be, hogy a következő Star Wars film ugyanolyan jó legyen, mint az eredeti trilógia volt.

***

Még mindig J. J. Abrams: így vitték filmre a Star Trek: Sötétségben űrugrását.

***

sf sf kiemelt alap110 sci-fi történet, melyben az ember volt a szörnyeteg.

***

A 10 legostobább szabály időutazásra.

***

Tíz őszi megjelenés, amit nem érdemes kihagyni.
***

Már elektronikusan is előfizethetünk az Interzone magazinra.

***

John Joseph Adams macskás videóval gyűjt legújabb antológiájára.

***

SF, scifi, vagy sci-fi? Gyorstalpaló, aminek a végén nem biztos, hogy tisztul a köd.

***

A David Gemmell-díj jelöltjeiről – összefoglaló és esélylatolgatás az idei könyvek kapcsán.
***
Mesés férfiak szárnyakkal – a jövő héten tudomány és fantasztikum keveredik a debreceni Csokonai Színház égre törő budapesti vendégjátékában.

***

Mivel Hollywood nagy újraforgatási lázban ég, az io9 összeszedte azokat a regényeket, amiket az újraforgatásra szánt filmek helyett el kellene készíteni.

***

Az NBC a tévéképernyőre adaptálja Charlie Jane Anders Six Month, Three Days című történetét, mely egy, a jövőt eleve elrendelt lehetőségek sokaságának látó párról szól.

***

Scott Lynch új könyvének fogadtatása többnyire pozitív. Locke Lamora harmadik kalandja, a The Republic of Thieves október 8-án jelenik meg.

***

Érdekes kezdeményezés a Lucho Libro meghonosítása: írópárbaj öt percben, álarcban, élőben a nézők/olvasók előtt.

***

Az Európa Kiadó újra kiadja a Setét Torony-sorozatot, ezúttal az átírt, egységesített változatot, és hozzácsapja az Átfúj a szél a kulcslyukon című „négy és feledik” kötetet is. Az első rész október 29-én jön.

***

A mágiarendszereit szorgosan fejlesztő Brandon Sanderson blogján közzétette harmadik törvényét, melyet az előző kettővel együtt irányelvként használ a mágiarendszerek kidolgozásakor. Eszerint: mélyítsd el azt, amid van, mielőtt valami újjal bővítenéd.

***

Külföldi filmfesztiválokon sorra nyeri a rangos díjakat Alejandro Jodorowsky Dűne filmtervéről szóló dokumentumfilmje, amiben többek között olyan alkotók is közreműködtek, mint a Drive – Gázt! című filmmel befutott Nicolas Winding Refn. Ennek kapcsán beszélgettek vele sci-fihez és Jodorowskihoz fűződő kapcsolatáról, jövőbeli terveiről, amelyek közt szerepel egy Barbarella TV-sorozat és a népszerű The Incal című képregény adaptációja is.

***

Megérkezett az új előzetes Peter Jackson második Hobbit-mozijához, mostantól Smaug pusztaságát járhatjuk a törpökkel.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon