Múlt héten megjelent magyarul China Miéville Kraken című fantasy regénye, amiről hamarosan írunk is. Miéville a 21. század egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb fantasztikus szerzője. Írt már epikus fantasyt (Perdido pályaudvar, végállomás), bizarr tengeri kalandregényt (Armada), westernt (Iron Council), noir detektívregényt (The City & the City) és sci-fit is (Konzulváros). A munkásságára előszeretettel aggatja a „weird fiction” jelzőt, H. P. Lovecraft előtt tisztelegve.

Az Agave kiadóval közösen egy nyereményjátékot indítunk, ami vasárnapig tart, ezúttal mind facebookon, mind emailen lehet jelentkezni.

Két könyvet sorsolunk ki azok között, akik emailben válaszolnak az alábbi kérdésre:

Milyen nemzetiségű China Miéville?

A válaszokat a jatek.sfmaghun(kukac)gmail.com emailcímre várjuk, a tárgymezőbe írjátok be: Kraken

A Facebookon pedig további egy Krakent sorsolunk ki azok között: itt annyi a teendő, hogy ha még nem tetted meg, lájkolod az SFmagot, a játék bejegyzését, és alá megírod, hogy Melyik az eddigi kedvenc Agave könyved?

Ez itt a Facebook bejegyzés linkje.

(Természetesen mindkét módon lehet játszani.)

A jelentkezési határidő 2013.10.06. (vasárnap) 20:00 óra. Utána sorsolunk!

Kraken fülszöveg:

És itt bele is olvashattok a könyvbe!kraken

A londoni Természettudományi Múzeumból eltűnik a világ egyik legnagyobb preparált polipja, az Architeuthis dux. A megmagyarázhatatlan bűncselekmény – miként kerülhetett ki a gigászi üvegtartály a bezárt teremből? – azonban csak a kezdet, amely még ennél is bizarrabb események láncolatát indítja el.

A fejlemények szökőárként sodorják el a rendkívüli példány preparátorát és egyben a bűntény felfedezőjét, Billy Harrow-t. A racionális tudóst elnyeli a modern London mágikus birodalma, ahol szekták vívják vallásos bandaháborúikat, a kultuszrendőrség az apokalipszis elhárításán fáradozik, és groteszk orgyilkosok dolgoznak az embernek már semmilyen értelemben nem nevezhető maffiafőnököknek.

Billy helyzetét nehezíti, hogy az Architeuthis dux teremtőjeként hirtelen túlságosan is fontos személlyé válik abban a másik nagyvárosban, ahol a lényt valódi istennek tartják. A kérdés pedig innentől már nem egyszerűen az, hogy ki tervelte ki a páratlan bűntényt – hanem az, hogy vajon melyik szekta akarja egy halott isten segítségével elhozni a nagy, végső apokalipszist?

A Konzulváros szerzőjének urban fantasyje sötéten humoros és közben mégis véresen komoly regény; rendkívüli ötletekkel teli utazás egy őrült és titokzatos London szívébe.

Olvassátok el Miéville-ről szóló cikkeinket:

China Miéville portré

Interjú a szerzővel

Perdidó pályaudvar, végállomás ismertető

Armada ismertető

Konzulváros ismertető

Dial H ismerető

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon