Kurt Vonnegut életműsorozatot indított a Helikon kiadó. A kötetek az eredeti kiadások sorrendjét követik, már megjelent a legelső, a Gépzongora, mely papír és e-változatban is kapható.

***

Űrrégészek munkában: idegen civilizációk romjait keresik.

***

Harry Connolly egy nap alatt összegyűjtötte a fantasy eposza kiadásához szükséges összeget. A mű fia házi feladatának indult, az eredmény egy trilógia, ami „olyasmi, mint G.R.R. Martin, csak nincs benne nemi erőszak”. Akit érdekel, még csatlakozhat.

***

Megjelent az EpicLine magyar képregénymagazin első száma. Érdemes a kiadó oldalát felkeresni, hogy melyik újságosnál érdemes érdeklődni.

***

A Szépirodalmi Figyelő 2013. évi 1. számában több sci-fivel foglalkozó cikket is találunk, többek között egy 2012 decemberi beszélgetés leiratát, amelynek egyik résztvevője szerkesztőségi tagunk, Kánai András volt.

***

Beszámoló a szeptember 7-én az SFmag által rendezett III. Fantasztikus kéziratok éjszakájáról.

***

China Miéville: Kraken című regényének megjelenése (rendszeres szerzőnk, Juhász Viktor fordításában) szeptember 23-ára csúszott. Addig viszont 35% kedvezménnyel megrendelhető.

***

Jön a Gabo kiadótól Robert Holdstock World Fantasy-díjas regénye, a Mitágó-erdő, amit a huszadik század legfontosabb fantasyjei között tartanak számon. Ilyen lesz a borító.

***

A tíz legemlékezetesebb D&D szörny.

***

Hogyan lesz a tudományból tudományos fantasztikum? Az io9 erre kereste a választ, hard sci-fi írók és tudósok közreműködésével.

***

Friss és feltörekvő szerzők az SF háza táján – az SF signal körkérdése-összeállítása.

***

22 ok, amiért a Galaxy Quest klasszikusnak számít.

***

Szókimondó interjú Junot Diazzal, amelyben őszintén elmondja véleményét Orson Scott Cardról, és szóba kerül a sci-fi és a szépirodalom ellentéte és az amerikai belpolitika.

***

Star Wars és Star Trek rajongók csapnak össze a kanadai Protest The Hero  új videójában.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Drex szerint:

    ÉS nagyjából mikor jön a Mitágó-erdő,azt lehet már tudni?

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon