Bejelentették az idei World Fantasy Awards jelöltjeit. A díjakat Brightonban, a World Fantasy Convention alatt adják át, akárcsak az idei Gemmel-díjat, amelynek a jelöltjeit ezen a listán olvashatjuk.

***

Sétálj a Tardisban! Egy jópofa easter egg a Google View-n.

***

Miért válhatott klasszikussá A gyűrűk ura? Avagy Középfölde hat alaposzlopa – második rész.

***

Hölgyek, a képregények nem nektek készülnek” – avagy miért is nem állja meg a helyét ez a hozzáállás.

***

Részletes beszámoló arról, milyen lett volna A gyűrűk ura, ha John Boorman viszi filmvászonra.

***

Öt ok, miért is Han Solo a legeltaláltabb szereplő az egész Star Wars univerzumban.

***

Mi szüli az álgeeklány-előítéletet?

***

Chuck Wendig és Stephen Blackmoore olyan interjúkérdésekre válaszol, amilyeneket általában női szerzők szoktak kapni.

***

Egy zseniális és látványos youtube videó a Halflife2 gravity gunjával, ami kreativitásban konkrétan megszégyeníti az idei hollywoodi scifi blockbustereket.


***

Gabo SFF blog

A Gabo kiadó A felfedező című regény kiadásával egy időben blogot indított science-fiction- és fantasy-regényeinek. A hétköznaponként frissülő felületen az érdeklődők információkat szerezhetnek az általunk gondozott kötetekről, jobban megismerhetik a szerzőinket, első kézből értesülhetnek a közelgő megjelenéseinkről, és kapcsolatba léphetnek velünk. Bár a Gabo SFF logo alatt egyelőre csak James Smythe idei sci-fije jelent meg, a blog foglalkozik a kiadó korábbi szerzőivel és köteteivel, így Patrick Rothfuss-szal, Douglas Adams-szel, Isaac Asimovval és Eoin Colferrel is. Értelemszerűen nem mindegyik íróval kapcsolatban látnak napvilágot vadonatúj hírek, így a blog néha régebbi, de remélhetőleg érdekesebb információkból vagy idézetekből szemezget.

Rövid válogatás, kedvcsináló az elmúlt hetek anyagaiból:

A felfedezők: néhány filmplakát Smythe regényének apropóján.

Smythe-interjúválogatás: külföldi anyagokból összeollózott beszélgetés A felfedező szerzőjével, olyan információkkal, amelyek kiegészítik a blog saját interjúját.

Smythe kedvenc regényei: két részes lista A felfedező szerzőjének SFF kedvenceiről, amelyből kiderül, hogy az angol író a klasszikusok forgatása mellett igyekszik haladni a korral.

Nyomtatásban az első Rothfuss-sztori: pár szó A szél neve szerzőjének fantasy-kisregényéről, amely az Unfettered című antológiában vált elérhetővé.

A szél neve külföldi borítók: a blog időről időre borítómustrát tart egyes könyvekhez kapcsolódóan, és ezt a szokást a Rothfuss-regény hívta életre.

Rothfuss kedvenc regényei: a Smythe-listához hasonlóan személyes SFF-kedvencek egy kortárs szerzőtől.

Eoin Colferről: pár bekezdés az Artemis Fowl című ifjúsági fantasy-széria szerzőjéről, akiről a nemrég bejelentett moziadaptáció kapcsán egyre többször lesz szó.

Douglas Doodle: teljesen érthető, ha a szókapcsolat alapján nem tiszta, miről van szó, de a blogbejegyzés világossá teszi.

Asimov-vitaest: hír az idén márciusban lezajlott eszmecseréről, kiegészítve egy mutatós grafikával a mesterről.

A blogon hamarosan kiderül, melyik regénnyel folytatja a kiadó A felfedezővel megkezdett sort

***

Vin Diesel a Fast & Furious franchise sikere után nagyon foglalkoztatott színésszé kezd válni. Ősszel jön a Riddick, szerepet kapott a The Last Witchunterben, hangját adja a Guardians of the Galaxy Marvel képregényfilm egyik karakterének (Groot). A legfrissebb infó szerint pedig egy új, készülő sci-fi franchise főszerepét is elvállalta, aminek a Soldiers of Sun lesz a címe és egy poszt-apokaliptikus jövőben játszódik, idegenekkel.

***

Christopher Nolan elkezdte forgatni az Interstellar című sci-fijét.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon