Egy angol nyelvű cikkben D.B. Jackson az írók regényekben jelen lévő politikai/vallási/egyéb meggyőződéséről elmélkedik és kitér arra is, ha a karakteré gyökeresen ellentétes annak megalkotójával.

***

Egy néger vallomásai – avagy mi történik, ha egy híres ifjúsági regényfolyam szellemírója besokall.

***

Kihirdették a Science Fiction & Fantasy Translation Awards idei döntőseinek listáját. A novellakategórában találhatjuk Kleinheincz Csillát, szerkesztőségünk oszlopos tagját, aki ezúttal saját novelláját fordította angolra.

***

sfmag_logo_fenykorVan-e valódi tudomány a sci-fi filmekben? Erről elmélkedik a Quack Science bloggere.

***

Az 1984-en túl. Avagy milyen más disztópikus regényre érdemes hivatkoznunk, ha nem az unalomig ismételt háromból akarunk választani.

***

Tévésorozat készül Alan Moore és Kevin O’Neill legendás sorozatából, az Úriemberek Szövetségéből. A rossz hír, hogy a Fox készíti, a jó, hogy a stábban ot tudják Michael Greent is.

***

Kedvezményesen, egy dollárért elérhető a Sötét Kor című képregénysorozat harmadik magyar nyelvű része – ha a digitális változatot választjuk.

***

Végjáték-bojkott. Habár a bemutató még csak ősszel lesz, sci-fi rajongók egy csoportja arra buzdít mindenkit, hogy hagyja ki a filmetTöbb szerző is felsorakozott a kezdeményezés mögött, OSC viszont azt kéri: nézzék el neki az intoleranciáját.

***

Kislányok, akik jobb szuperhős-jelmezt terveznek, mint a hivatásos képregényalkotók.

***

Az Amazon belevág a képregénykiadásba. Idén Neal Stephensonék osztott világából választanak egy történetet, de jön George R. R. Martin novellafeldolgozás és a Siló képregényváltozata is.

***

Magyar nyelvű interjú James Smythe-vel, a Felfedező című sci-fi regény szerzőjével a Gabó kiadó fantasztikus blogján.
***
Sharknado! Tornádó és ezernyi cápa zúdul a partra az Asylum studió legújabb „filmjében”.
***
Új trailer A hetedik fiú (The Seventh Son) c. sárkányos-varázslós fantasyhez, melynek főszereplői Jeff Bridges, Ben Barnes és Julianne Moore.
***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon