Elhunyt Jack Vance.

Ezen az oldalon lehet megemlékezéseket hagyni.

***

Egy blog összegyűjtött 13 nagyon jó regényt, noha a borítójuk – a szerző szerint – nem sikerültek túl jól, de legalábbis egészen más jellegű tartalmat ígérnek.

***

A Kirkus Review portréja Alfred Besterről.
 
***

 Trónok harca szereplők grunge stílusban, Mike Wrobeltől; ugyanők rajzfilm-stílusban.

***

Kickstarter projekt Philip K. Dick Szabad Albemuth Rádió című regényének megfilmesítéséért.

***

Alastair Reynolds már a szerkesztési fázisban tart új regényével, mely az On the Steel Breeze címet kapta, és az Akinya család újabb történetét meséli majd el.

***

Grant Snider képregény-esszében emlékezik meg a Futurista kiáltványról.

***

A 84. Ünnepi Könyvhéten az SFmagnak is van oka ünnepelni: június 8-án Lőrinczy Judit (15 óra, 108-as stand, Ad Astra) és László Zoltán (16 óra, Agave) dedikálják új regényeiket, az Ingóköveket és az Egyszervoltot. Lőrinczy Judittal 13.30-kor az 1000 Tea teaházban egy beszélgetésre is sor kerül az Ingókövekről.
 
***

Fél évszázad késéssel angol nyelven is kiadták Lem Summa Technolgiae-ját.

***

tavalyi interjújával kisebb vitákat kiváltó Miklya Anna Dühös nemzedék c. sci-fi regénye hamarosan megjelenik, itt olvasható belőle részlet.

***

Jeff VanderMeer még meg sem írta legújabb trilógiáját, máris hat számjegyű összegért vették meg a jogokat, elkelt a megfilmesítés is, és harcolnak érte a külföldi kiadók. Többek között magyarul is olvashatjuk majd a Southern Reach trilógiát.

***

Idén ismét lesz Szefantor tábor Szegeden, immár 26. alkalommal, augusztus 9 és 18. között. A tábor ötlete Erdődi Károly agyából pattant ki még a nyolcvanas évek elején. Akkoriban még könnyebb volt a kultúrával kapcsolatos dolgokat intézni, akár anyagilag, akár szervezetileg is. Az  első Szegedi Tudományos-Fantasztikus Író-Olvasó és Alkotótábor , azaz  Szefantor (a rövidítés keresztanyja Trethon Judit) 1985 nyarán jött létre. A rendezvény Magyarország legrégebbi és leghosszabb ( 10 napos) scifi eseménye.

A táborban lehet előadásokat hallgatni, alkotni (agyagozás, gyertyamerítés, diafestés, rádiózás, tábori napilap szerkesztés, filmkészítés), sportolni (ping-pong, röplabda, foci, csocsó), filmeket nézni (tv, projektor). Népszerű még a bográcsozás, amihez már több táborlakó is remek receptet hozott, és még el is készítette azokat. Esténként tábortűz, esetleg szalonnasütés.
Az alkotóház Szegedtől 15 km-re van, az autópálya leágazásától még kb 1 km jó minőségű kavicsos út.  A főépületben közösségi hálókkal, aminek a rendjét az idő és a táborlakók alakították ki: fiú , lány és családi szobák, és természetesen a sátrak.

Bent az épületben angol wc, zuhanyzó, tv szoba, melléképületben a projektoros vetítés, hogy hajnalban se zavarjon senkit. Napi három étkezés, reggeli-vacsora svédasztalos, és a baglyoknak éjszakára zsíros vagy vajas kenyér.

A további részletekről érdeklődni itt lehet.

Tábordíjak:

Teljes tábordíj: 33600 Ft
1 nap: 3900 Ft
3 napon túl: 3740 Ft

Kedvezményes díjak:
0-5 éves korig: 4300 Ft
6-10: 10000 Ft
11-13: 18000 Ft
14 – : 33600 Ft
Sátorozás: -300 Ft/nap/fő (engedmény)

***

Angol nyelű esszé látott napvilágot, mely címe szerint a fantasy nőnemű fegyverforgatóiról szól, de valójában részletesen taglalja az egyes társadalmi, gazdasági, mágikus tényezők nők szerepére gyakorolt hatását is.

***

@timebot igaz története – avagy hibabejelentés és novella egyben.

***

Női Aragorn és férfi Arwen, avagy Középfölde, felcserélt nemekkel.

***

Mind a tizenkét Star Trek film, hét percben.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 2 hozzászólás.

  1. stb szerint:

    VanderMeer magyarul? Helyes. 🙂 Bár erről még nemigen hallottam.
    (A link nekem nem él, de Google cache-ből elérhető az oldal.)

  2. SFmag Szerk. szerint:

    stb: pedig működik.
    És közben kiderült az is, hogy az Agave adja ki VanderMeert, mégpedig jövő év elején.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon