Hírek a Thelomeris c. magyar sci-firől a rendezővel, Hatvani Balázzsal készült interjúban.

***

Szórakoztató gondolatkísérlet arról, vajon ismert amerikai sorozatguruk hogyan indítanák újra a Doctor Who-t, ha lehetőségük adódna rá.

***

Még mindig a Doki: Alastair Reynolds kiruccanása a Doctor Who univerzumba egy új kisregény, a Harvest of Time. A könyv első kritikája kapcsán értekezik a meglévő univerzumba írás nehézségeiről, és a félresikerült borítóról.

***

Megvannak a Sturgeon- és a Campbell-díj döntősei, nagy öregektől fiatal titánokig, a hatvanas évektől a távoli poszthumán jövőig. A győzteseket a július 13-16 közt megrendezendő ünnepélyes díjátadón jelentik be.

***

Miért szeretjük Harryhausen filmjeit még a számítógépes trükkök korában is?

***

Papíron a Lightspeed-model: Galaktika XL néven a magazin kibővített számait vásárolhatják meg jövő hónaptól az előfizetők.

***

A DC képregénykiadó augusztusban négy sorozatának kiadását szünteti meg, közöttük a Dial H-ét is.

***

Zsiványantológia G.R.R. Martin és Gardner Dozois szerkesztésében. Habár a kötetre talán egy évnél is többet kell majd várnunk, a szerzőlista lenyűgöző.

***

Kilenc tévhit az apokalipszisről.

***

A SFSignal heti kérdése az volt, hogy mely írók képesek legolvasmányosabb akciójeleneteket írni?

***

Hamarosan mozikban a Star Trek: Sötétségben, melyet sokan máris a Khan haragjához hasonlítanak. Ennek kapcsán a tor.com oldalán olvashatunk értekezést arról, miért is kellene mind a Star Treknek, mind a trekkereknek túllépniük az említett klasszikuson.
***

Megjelent a Lost Galaxy sorozatának harmadik regénye,  a korábbi részekhez hasonlóan elektronikus formában ingyen letölthető a sorozat honlapjáról.

***

The shambling guide to NYC könyvtrailer

***

Kijött a hivatalos előzetese Edgar Wright új filmjének, a The World’s Endnek, melyben Simon Pegg és Nick Frost földönkívüliekkel csapnak össze egy kocsmatúra alkalmából:

***
Hivatalos előzetest kapott Joss Whedon Marvel-univerzumban játszódó, sokak által nagyon várt tévésorozata, az Avengers eseményei után játszódó Agents of S.H.I.E.L.D. is.

***

A kultikus manga-anime, a Ghost in the Shell új epizóddal bővül: az Arise-ban az új előzetes alapján visszatér majd sok korábbi figura, és remélhetően a készítők szállítják a remek akciók, a japán cyberpunk látványvilágának és az érdekes történetnek az elegyét.

***
Kijött a Tűzgyűrű végső előzetese.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 2 hozzászólás.

  1. spivak szerint:

    Zsiványantológia: „How the Marquis Got His Coat Back” – Na emiatt lettem lelkes és kezdtem máris duzzogni, hogy még egy év x-(
    Pont most olvastam újra a Neverwhere-t, ezek szerint még várni kellett volna vele!

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon