Brandon Sanderson arról ír, miért is Sir Terry Pratchett a legnagyobb koponya a fantasy zsánerén belül… vagy úgy egyáltalán.

***

Aki még nem ismeri a Tor két legendás szerkesztője által alapított blogot, a Making Lightot, pótolja ízibe’, aztán nézze meg, miféle dalt írtak hozzá.

***

Az idei Aurora, azaz a kanadai sci-fi díj döntősei.

***

Új gúnyát kapott az SFWA oldala.

***

Mi történik akkor, ha William Shatner, Damon Lindelof és Brannon Braga el kezdik húzni egymást a Star Trek kapcsán?

***

Felhasználatlan tesztfelvételek, melyek teljesen megváltoztattak volna meghatározó SFF filmeket.

***

A Tor kiadó első DRM-mentes e-könyve egy éve jelent meg. Sokan merésznek tartották a döntést, de a tapasztalatok a kiadót igazolták.

***

Beszélgetés Fej Taóval (Fei Dao) a kínai sci-firől, annak kapcsán, hogy a Pathlight lap legújabb száma sci-fi különszám lesz.

***

Az Ad Astra kiadó bejelentette első magyar szerzőjének Könyvhétre érkező regényét. SFmagos szerkesztőnk, Lőrinczy Judit első regénye, az Ingókövek a sztálingrádi csatába kalauzolja el az olvasót – ám itt nem csak a németek harcolnak a szovjetekkel, hanem egy sokkal különösebb harc is folyik a háttérben. A kötet előrendelhető az Ad Astra kiadónál. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=355117431257015

***

A Könyvfesztiválra hazánkba látogatott Hannu Rajaniemi, a Kvatumtolvaj és a nemrég megjelent Fraktálherceg szerzője. Az íróval egy órás beszélgetést folytatott Stöckert Gábor, amit most azok is megnézhetnek, akik nem fértek be a terembe. Az Ekultura.hu is készített a szerzővel egy videointerjút.

***

Megvan a 2013-as Arthur C. Clarke-díj nyertese –  Chris Beckett: Dark Eden. A jelöltek listáját itt lehet megtalálni, ez pedig a Guardian ismertetője a regényről.

***

George R. R. Martin következő regénye karácsonykor jelenik meg, és ugyan kapcsolódik a Tűz és jég dala-ciklushoz, mégsem a várva-várt folytatás.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 5 hozzászólás.

  1. dominikblasir szerint:

    Az ekulturás Rajaniemi interjú linkje nem működik, itt a helyes: http://youtu.be/Kpk6aPzUFSk
    Plusz van írásos verzió is: http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/egyeb/cikk/2013-05-03+12%3A00%3A00/interju-hannu-rajaniemi-2013-aprilis

  2. Neamus szerint:

    Hát Martin ezt már sose fejezi be. Már a 4. rész is csak időhúzás volt, az 5.-ben egy kicsit azért haladt előre a cselekmény, de így ,hogy mást is ír kétlem hogy valaha is a végére érne, főleg ilyen koncepcióval hogy nyújtsuk addig amíg csak bírja.

  3. hackett szerint:

    Akkor lesz érdekes, ha az HBO sorozat beéri a könyveket. Ugyan az még pár év, de simán előfordulhat. És ha jól megy a szekér, akkor nem tudom, mi lesz, vagy megírják együtt, vagy bezárják Martint a Sasfészekbe, és addig nem kap csak kenyeret és vizet, amíg be nem fejezi.

  4. stb szerint:

    hackett: A 3. könyvet 2 évadban viszik képernyőre. A 4. és 5. könyvek történetét a tervek szerint egyszerre akarják feldolgozni, és fix, hogy az sem fog beleférni 2 évadnál kevesebbe, de legyen inkább min. 3 évad. Az még ~4 év Martinnak, hogy lelepkehálózza, a pincébe zárja és széjjelhasználja a múzsáját. 🙂

  5. hackett szerint:

    stb:
    Ennél kicsit zavarosabb már szerintem az egész, a 3. HBO évadba szerintem már a 4. könyv is beszivárgott, pl. Theon révén, de tény, hogy 4 év még simán van. Kérdés, mire elég ez. És mi lesz utána?:)

    Egyébként meg, a sorozat gyerekszínészei meg már durván nem gyerekek, Aryát pl. igencsak nehéz fiúnak álcázni.:)

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon