Stábunk tagja, az íróként, szerkesztőként is ismert Kleinheincz Csilla ezúttal fordítói múltjáról mesél egy interjúban, melyhez több tucat könyv, például Peter S. Beagle műveinek magyarra ültetése kapcsolható.

***

Gazdag Tímea műfordító, akit a Könyvmolyképző gondozásában megjelent Éjangyal-trilógia és Maggie Stiefvater műveinek magyarra ültetése kapcsán ismerhetnek, egy interjúban mesél magáról és a műfordítással kapcsolatos gondolatairól.

 ***

Az Agave kiadó közzétette Ciha Miéville Konzulvárosának borítóját. A regény március 28-án érkezik.

***

Szintén az Agavénél február 28-ig 40%-os akció van minden készleten lévő Dick- és Bradbury-kötetre (egyedüli kivétel a most megjelent Fahrenheit 451, de annál is az alap 25% kedvezményt felemelték 30%-ra).

***

Muskéták és mágia: Brian McClellan, egy elsőkönyves író cikkében a high fantasy zsánerben ritkán kiaknázott lehetőséget járja körül tűzfegyverek és a varázslat témában. Tapasztalatai vannak, hisz ezek kapcsolatát boncolgatja Promise of Blood c. regényében is.

***

Bár a Comment.comra a napokban felkerült háromnegyed órás Star Trek bakiparádét eltávolították a Youtube-ról, egy rövidebb, kb. tíz perces változat még megtekinthető.

 ***

Nyilvánosságra hozták az idei Nebula-jelölteket.

***

Szimbiózis – Steven Sanders egy biotech jövőbe röpít minket, ha összejön a közösségi adományozás.

***

Gaiman és Dr. Who rajongóknak: az első stábfotó a készülő Neverwhere rádiójátékból.

***

Kiadó nulláról: interjú az Angry Robots alapítójával.

 ***

Leszbikus házasság készülőben a DC-nél? Avagy a Batwoman 17. száma.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 4 hozzászólás.

  1. anarion szerint:

    A „tűzfegyverek és varázslat” téma felkeltette a figyelmemet, de a cikk némi csalódást okozott, talán rövidsége okán. Nem egy könyvet olvastam már, amely hasonló világon játszódott (pl. Hollókirány, Robin Hobb Soldier son trilógiája), és jónéhány olyan szerepjáték is van, ahol a tűzfegyverek és a mágia egyaránt jelen van, és igencsak hangulatosra sikeredtek (pl. az AD&D Spelljammer, vagy a d20 rendszerű Iron Kingdoms).
    Lehet el kellene olvasnom az író regényét is, de ez a kis szösszenet nem igazán motivál erre.

  2. tetsuo szerint:

    Ja, az Agave nem vette észre, hogy véletlenül a The City & the City-nek csinált borítót 🙂

  3. crei szerint:

    🙂

  4. stb szerint:

    @anarion: Az Iron Kingdoms rpg tavalyi új kiadása szerencsére már szakított a d20-szal, saját (a figurás játékkal többé-kevésbé kompatibilis) rendszert kapott.

    @tetsuo: 😀
    De legalább nem gyomorforgató, mint a Szellemhadtesté, már bocsánat…

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon