Februári amerikai fantasztikus könyvmegjelenések: 126 friss, angol nyelvű kötet borítója.

***

Szerelmes robot a kazamaták mélyén? Űrkávé az űrvárosban? Ha valakinek már csak a borító hiányozna tökéletes retro sci-fi regényéhez, most könnyen pótolhatja.

***

Őket lehet jelölni a John W. Campbell díjra -avagy válogatás az utóbbi két év elsőkötetes szerzőiből, mintaírásokkal.

***

Amivel eddig csak  riadtan viccelődtek a vámpíros-romantikus könyvek utálói, tényleg valósággá vált: A „Warm Bodies” – Eleven testek című film hollywoodi debütálása megnyitotta a kaput a zombis-romatikus irodalom előtt.

***

Írók figyelmébe: hamarosan kezdődik Ad Astra nyitott hónap! Idén márciusban magyar szerzők novelláit, kisregényeit, regényeit várják az Ad Astra Kiadónál, a kiírás részletesen itt olvasható.

***

MEGUNTAD? ELADNÁD? CSERÉLNÉL?
Hozd el megunt játékaidat, kütyüidet, bábúidat, matricádat, bármit, amit szeretnél cserélni, vagy eladni. Asztal bérlés előzetes befizetés esetén lehetséges. Az asztalok korlátozott számban állnak rendelkezésre. I. CSABA  HÁZI SCI-FI bÖRZE

***

Védett űrtengerészgyalogosok – habár a tengerészgyalogosok évtizedek óta a katonai scifik szinte kötelező kellékei, a Games Workshop levédette a kifejezést, és érvényt is akar szerezni a védjegyének.

***

Emberek jelmezben – dokumentumfilm a szörnyetegbőrbe bújt színészekről.

***

Kickstarter projekt keretében elindult a gyűjtés a Halálcsillag megépítésére.

***

A 16 legjobb disztópikus mű. Mik maradtak ki, amiket Ti idesoroltatok volna?

***

A remek tollú, vitriolos Chuck Wendig 25 pontban foglalja össze a könyvkalózkodás problémáit.

***

A Memento Mori Egyesület H.P. Lovecraft írói munkássága előtt tiszteleg kiállítással, rövidfilmmel és koncerttel február 14-én.

***

Galántai Zoltán regényének közlésébe kezdett az Irodalmi Jelen; avagy mi történt a Világok harca után?

***

Második alkalommal kerül megrendezésre a Próza Nostra Irodalmi estek a Próza Nostra és a JAK közös szervezésében, ezúttal a kortárs cyberpunk irodalomról és Lauren Beukes Moxyland című regényéről. Az eseményre február 28-án, este 18 órakor kerül sor Szegeden.

***

Nem kell többé féltékenynek lenni: a Drawn and Quaterly megjelenteti Tom Gauld képregénycsík-sorozatát.

***

George R. R. Martin új projektbe kezd, leszerződött az HBO-hoz, ahol a Trónok harcán kívül további sorozatok készítésében fog résztvenni. És mit gondolnak erről mások?

***

Hamarosan látható a második Hobbit-film trailere… legalábbis azok számára, akik megveszik a Blue-ray verziót.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon