A Kirkus magazin listába szedte, milyen fantasztikus könyvek várhatóak az angolszász piacon februárban (például egy új Cory Doctorow-regény!).

***

Az első Fantasztikus Kéziratok Éjszakáján második helyezést elért Gaura Ágnesnek megjelent az új regénye, az Átkozott balszerencse. Érdekesség, hogy a szereplők, Borbíró Borbála és Sebes Attila a Facebookon saját életet élnek.

***

Kickstarter projekt egy 2014-es fantasy naptárért, amin Lauren Zurich képei lesznek láthatók 12 fantasy hősnek öltözött fantasy-szerzőről, mint Tad Williams, Brandon Sanderson vagy Patrick Rothfuss.

***

Tobias Buckell író, akitől már az SFmagon is olvashattunk történetet, nagyon hosszú és alapos blogposztban elemzi ki, milyen tapasztalatokkal gazdagodott, amikor a regényéhez Kickstarteren keresett támogatást.

***

Mit tanít nekünk a scifi az információról? – interjú Tim Maughannal.

***

Interjú Karl Schroederrel.

***

SFF alkotók és a háború – hogyan hatott ki az írókra az, hogy a hadseregben szolgáltak?

***

Bryan Singer a következő X-men filmről mesél, melyet ő fog rendezni. A projekthez mellesleg néhány napja csatlakozott Anna Paquin, Shawn Ashmore és Ellen Page, akik Vadócot, Jégembert és Kitty Pryde-ot alakították a korábbi filmekben.

***

Barbarella tévésorozatot készít a francia Gaumont stúdió az eredeti képregény – nem pedig a Jane Fonda főszereplésével készült film – alapján. A fogatókönyvet a Bond-filmeket jegyző Neal Purvis és Robert Wade írja, rendezőként pedig a Drive-val népszerűvé vált Nicolas Winding Refn neve merült fel.

***

A Star Wars VII margójára: ízlésektől függetlenül talán az egyetlen igazi érv amellett, hogy nem feltétlenül J. J. Abrams a legjobb választás a saga folytatására – avagy a popkultúra egységesüléséről.

***

Duncan Jones a kis költségvetésű, de nagyon sikeres sci-fi, a Moon, illetve a már Hollywoodban levezényelt Source Code után a világ jelenleg legnépszerűbb fantasy MMO-univerzumából, a World of Warcraftból fog mozifilmet rendezni.

***

Kiderült, eredetileg milyen befejezést szánt Kubrick a Ragyogás című filmnek.

***

Terrence Stamp arról beszél, milyen élmény volt George Lucasszal együtt dolgozni.

***

10 sikeres börtönszökés a fantasztikus alkotások világából.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. cyrushell szerint:

    WoW film? wooooooooooooow!!!

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon