Márciustól útjára indul Mike Resnick szerkesztésében a Galaxy’s Edge, melynek történetei online olvashatóak lesznek (egyéb formátumban pedig baráti áron letölthetőek). Érdemes figyelni, a kezdő számban többek közt Kij Johnson, Robert J. Sawyer és Jack McDevitt novellája, valamint James Patrick Kelly díjnyertes Dinoszaurusz-logika (Think Like a Dinosaur) című írása is helyet kap.

***

Tegnap volt J. R. R. Tolkien születésének 121. évfordulója, holnap, január 5-én pedig a Magyar Tolkien Társaság szervezésében egész napos közös ünneplés vár minden érdeklődőt a Corvin moziban, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, vásárral, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal családi és gyermekprogramokkal 9:30-tól 21:30-ig. A részletes programot itt találjátok.

***

Híres műalkotások SF-festők feldolgozásában:

***

Interjúk:

Tad Williams

Joe Haldeman

Tobias Buckell

Michael Whelan

***

Idén útjára indul az Indian SF online magazin, avagy minden, ami India, novellák, interjúk, cikkek. 

***

2012 legjobb horrorfilm poszterei a kanadai horror-movies oldalon.

***

2012 legjobb fantasy regényei, a legjobb debütálások és a legnagyobb csalódások:

***

A legjobb rossz filmek, Armageddontól a Zardozig.

***

Brian J. Clarke Alphanauts című regénye nyerte idén az A. E. van Vogt-díjat, amit nyugat-kanadai születésű sci-fi írók regényei vagy novelláskötetei kaphatnak meg.

***

A Fantasy Faction még 2011-ben négy részes cikket közölt a mágia megjelenési formáiról a fantasyben: itt olvashatjátok a bevezetőt, a valódi (földi) mágiáról, az ősi bűbájokról és az íróspecifikus, egyedi varázslatokról szóló részt.

***

21 perces videóinterjú Brandon Sandersonnal Derek Pearson szervezésében, amiben főképp pályája kezdetéről mesél, és kiderül, hogy miért jó dolog egy pályakezdő írónak éjszakai portásként dolgoznia.

***

Néhány tény (vagy talán legenda?) Tolkienről a Booker gyűjtésében

***

Szerencse és halál: Hangulatos trailert kapott Nass Hedron könyvének második kiadása.

***

Még mindig tart a retróhullám! A nyolcvanas évek egyik kultikus számítógépes játéka, a C64-en, Spectrumon és Amstradon is sikeres ELITE hamarosan regénytrilógiát is kap a Kickstart segítségével megvalósuló project, vagyis az újraprogramozott, 2014-ben piacra kerülő játék mellé. A könyvek kiadója az angol Gollancz.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. stb szerint:

    „Újraprogramozott”. Hát ez hatalmas. :DD

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon