A Half in the Bag kritikusai a Hobbit filmet elemzik.

***

Az ekultura.hu interjút készített Brandon Sandersonnal, az egyéni mágiarendszereiről és ötletes világairól ismert szerzővel (aki eredeti nyelven szeretné olvasni, megteheti itt). Sandersont Magyarországon az Elantris és a Ködszerzet-sorozat kapcsán ismerhetjük, de ő fejezte be Robert Jordan életművét, az Idő kerekét is.

***

Jason Denzel, a (főként) „Az Idő kereke” sorozattal foglalkozó Dragonmount rajongói oldal alapítója abban a szerencsében részesült, hogy már olvashatta a január 8-án kiadásra kerülő befejező részt, az „A Memory of Light”-ot. Egy interjúban beszél többek közt ezzel kapcsolatos élményeiről is, mely meghallgatható, sőt le is tölthető.

***

A Forbidden Planet is összeállította az idei toplistáját. Biztos befutók és meglepetések a huszonöt legjobb között.

***

A BBC sorozatot készít Susanna Clarke „A Hollókirály” című regényéből, írja Aidan Moher blogja.(a könyvről készült kritikánkat itt olvashatjátok).

***

13 részes filmsorozat készül Stephen King A bura alatt (http://sfmag.hu/2011/09/01/stephen-king-a-bura-alatt/) című regényéből.

***

Előbb-utóbb minden Stephen King-alkotás meg lesz filmesítve. Most a Csontkollekció Nagyi című novellája következik.

***

Gondolkodtál már azon, hogy a sci-fi geekeknek is megvan a maguk belső hierarchiája? Érdemes megtekinteni ezt a grafikát (szigorúan tilos komolyan venni).

***

Fantasy enciklopédia a neten: Újabb zsáner-enciklopédia érhető el ingyen: az Encyclopedia of Fantasy ingyen hozzáférhető, habár a tartalmon nem sokat frissítettek 1997-óta.

***

Interjú Patrick Rothfussal (ismertetőnket olvashatod mindkét regényéről, A Szél nevéről és folytatásáról A bölcs ember félelméről.

***

Közeleg az Idő kereke sorozat befejező kötetének, „A Memory of Light”-nak a megjelenése (2013. január 8).- Ennek alkalából a kiadó, a Tor, két videót is készített. Az egyikben a sorozatot befejező Branson Sanderson, Jordan özvegye, Hariett McDougal, a Tor Books alapítója Tom Doherty és Jason Denzel, a Dragonmount.com rajongói oldal alapítója beszélnek a sagáról , míg a másikban a szerzőről, Robert Jordanről.

***

Megjelent a Subterranean téli száma!

http://subterraneanpress.com/magazine/winter_2013

***

Az Ad Astra kiadónál jövőre, az Ünnepi Könyvhétre egy magyar szerzőket felvonultató fantasztikus irodalmi antológia és szerkesztőnk, Lőrinczy Judit regénye jelenik meg.
 
***

A litreactor év végi Top 10-es fantasy listája.

***

Két részes, szórakoztató interjú Emilia Clarke-kal (Daenerys megformálójával) a Jimmy Kimmel show-ban.
(Egy, kettő).

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon