Múlt héten megjelent magyarul Vernor Vinge Tűz lobban a mélyben (eredeti címén A Fire Upon the Deep) című, 1991-es kultikus és Hugo-díjas regénye az Ad Astra kiadónál. A Tűz lobban a mélyben Vinge legismertebb, és kritikailag legelismertebb regénye (előzményével a A Deepness in the Sky-al együtt), és az egyik legelegánsabb ötlettel szolgál az űroperák egyik legnagyobb problémájára, a fénysebesség feletti utazás fizikai lehetetlensége és a galaxis keresztülszelése között feszülő ellentét feloldására.

Az Ad Astra felajánlása révén most három példányt sorsolunk ki azon játékosok között, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre:

Sorolj fel Vinge nem sok regénye közül még hármat a Tűz lobban a mélybenen túl!

A válaszokat a jatek.sfmaghun(kukac)gmail.com emailcímre várjuk, a tárgymezőbe írjátok be: Vinge

A jelentkezési határidő 2012.12.9. (vasárnap) 20:00 óra. Utána sorsolunk!

Fülszöveg:

Értelmes fajok ezrei áhítoznak a galaxis magjától messze eső transzcendens zóna titkaira. A Straumli Birodalom lakói azonban kutakodásukkal olyan rosszindulatú intelligenciát szabadítanak el, amely mételyként terjedve sorra igázza le az útjába kerülő civilizációkat.

A veszedelmes hatalmat felébresztő straumer űrállomásról egyetlen hajó menekül csak el, ám a rajta utazó gyerekek egy idegen bolygón leszállva különös faj fogságába esnek, és kegyetlen hatalmi harc sűrűjébe keverednek. A megmentésükre induló Ravna Bergsndot útjára azonban a straumer állomás túlélői után kutató métely is felfigyel.

A bajba jutott hajón ugyanis lapul még valami, ami az egész galaxis megváltása lehet, és aminek megszerzéséért egész csillagrendszerek pusztulása sem lehet csekély ár…

A szerzőről:

Vernor Steffen Vinge 1944-ben született amerikai sci-fi író és nyugalmazott matematikaprofesszor. A technológiai szingularitás mellett érvelők közé tartozik, a témát több regényében is feldolgozta, többek között a „gondolati zónák” sorozatban, amelynek két kötete is elnyerte a Hugo-díjat, és a Campbell-, Nebula- és Prometheus-díjakat is megszerezték a számára. Munkái számos kortárs sci-fi íróra hatottak.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Eddig 2 hozzászólás.

  1. arky szerint:

    a levélbe kell esetleg név cím ilyesmi, vagy csak a válaszok?

  2. SFmag szerint:

    Elég csak a válasz, a többi meg akkor, ha Te nyersz.:)

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon