„Jó helyen jársz”, írtuk pontosan két éve az éppen megszülető SFmag beköszöntőjében, és indítottuk útjára a több, mint fél éven át tervezett online fantasztikus magazinunkat azzal a céllal, hogy bemutassuk, mennyire gazdagok, sokrétűek, szórakoztatóak és tanulságosak a fantasztikus elemeket használó művészeti ágak.

Mi minden történt az elmúlt két évben?

Több, mint 750 cikk jelent meg eddig az oldalon, 5730 hozzászólás érkezett a cikkekhez, megrendeztünk két Kéziratok éjszakáját, és egy sor olyan fantasztikus regény jelent meg végre magyar nyelven, amiről korábban írtunk, és ajánlgattuk őket lelkesen az ismerős kiadóknak. Sőt, talán nem szerénytelenség, de nagyban hozzájárultunk egy új hazai fantasztikus kiadó, az Ad Astra megszületéséhez is, ami elsősorban az SFmag által kedvelt és ajánlott könyvek közül szemezgetett.

És kiadtunk két novelláskötetet is elektronikus formátumban: az első a tavalyi novellatermésből összeállított antológia, emellett megjelent az SFmag.hu első önálló finanszírozású és szerkesztésű kiadványa, a “10″ című, e-könyv formátumban megvásárolható antológiája, ami kereken tíz,  izgalmas és friss, kortárs sci-fi és fantasy novellát tartalmaz külföldi és magyar szerzők írásai közül válogatva.

Mi várható a következő hónapokban?

Először is rengeteg könyvismertető. A könyvkiadók idén valóban nagyon kitettek magukért, és karácsony előtt ismét számos új és izgalmas könyv érkezik, a legtöbbről még az ünnepek előtt írunk. Aztán nemsokára egy nagy fába vágjuk a fejszénket, ugyanis decemberben jön A hobbit film, és e köré egy nagyobb tematikus cikksorozatot is tervezünk, úgyhogy a rengeteg könyvismertető mellett nagyjából mindent megtudhattok, amit Tolkienről tudni lehet.

Az SFmag.hu pedig jövőre is száguld tovább a saját útján, és igyekszik minél szélesebbre tárni a fantasztikum kapuit. Tartsatok velünk ezután is!

Az SFmag.hu csapata

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek, irodalom

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon