Update az őszi könyvmegjelenésekről szóló cikkünkhöz: a napokban jelent meg a Kvartett írójának, Benyák Zoltánnak az új regénye, az Ars Fatalis.

***

Izgalmas cikk Hugo Gernsback jövőről – egészen pontosan az 1947-es évről – alkotott elképzeléseiről.

***

Sorra látnak napvilágot az újabb és újabb anyagok a Prometheushoz kapcsolódóan. Egyesekből arra lehet következtetni, hogy Ridley Scott két legnagyobb dobása, az Alien és a Blade Runner közös világban játszódik. Vajon tényleg így van-e?

***

Elindult Michael Moorcock New Worlds-e az interneten.

***

A Stan Lee Media perli a Disney-t a képregénykészítő által megalkotott szuperhősök jogaiért.

***

Alastair Reynolds visszaemlékezik, milyen volt húsz évvel ezelőtt elkezdeni a Revelation Space írását, és hova jutott a történetekkel.

***

Ma már minden TV sorozatnak nagy rajongótábora van, a sci-fis fandom internetes honlapjai csak úgy hemzsegnek a látogatóktól és az információtól. A Tor.com cikk earról értekezik, milyen hatása volt a Babylon 5-nek a kortárs rajongói szerveződésekre és pl. a spoiler fogalmára.

***

Interjúk:

Jonathan Strahan podcastjának Kij Johnson volt a vendége (akinek Pónik című novelláját tavaly olvashattátok az SFmagon), vele beszélgettek írásról, genderről és sok másról; John Scalzit a Redshirtsről faggatták; Catherynne M. Valente új könyve kapcsán adott interjút; az új Kultúra regényéről kérdezték Iain M. Banks-t; Tad Williamsszel pedig urban fantasy regényéről beszélgettek.

***

Lavie Tidhar írása öt filmről, melyek hatással voltak az Oszamára.

***

Az SF Signal podcastjában az optimista sci-fi eltűnéséről beszélgettek, illetve vendégül látták az Electric Velocipede fanzin szerkesztőjét.

***

Mi teszi a hőst hőssé? Miért lesz egy szereplőből központi alak? Erre és hasonlókra keresték a választ az SF Signal körkérdésében.

***

10 science fiction film, amit érdemes várni 2013-ban (angliai bemutatók szerint).

***

Patrick Rothfuss szervezésében ő, Brandon Sanderson, Terry Brooks és Cherie Priest írói tapasztalataikat cserélték ki egy videókonferencia során.

***

Philip Pullman felolvas legújabb novelláskötetéből, amiben a Grimm-testvérek történeteit dolgozza fel:

***

Rudy Rucker a San Francisco-i Philip K. Dick Fesztiválon tartott előadást:

***

A Plurality című rövidfilmben jövőjében a szabadság az ára az egyén biztonságának, de vajon jó-e ez így?

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon