Múlt héten végre megjelent magyarul is a Hyperion-ciklus a rajongók által közel 10 éve várt folytatása, az Endymion az Agave kiadó jóvoltából (és jövőre jön a Rise of Endymion is). Az elmúlt években sokszor foglalkoztunk már Dan Simmons kultikus űroperájával, többek özt egy páros interjúban megszólaltattuk a Hyperion régi és új kiadásának fordítóit, Békési Józsefet, illetve Huszár Andrást is.

Most pedig itt van, és kapható a regény, hamarosan jön az ismertetőnk róla, de előtte az Agave kiadóval közösen szeretnénk egy nyereményjátékot, amelyben három Endymion kötetet sorsolunk ki azok között, akik helyes választ adnak az alábbi kérdésre.

A kérdés a következő:

Hol született a főhős, Raul Endymion?

A válaszokat a jatek.sfmaghun(kukac)gmail.com emailcímre várjuk, a tárgymezőbe írd be: Endymion. (Segítségként, íme a regény első két fejezete, amiben megtaláljátok a választ.)

A jelentkezési határidő 2012.09.30. (vasárnap) 20:00 óra. Utána sorsolunk!

A fülszöveg:

Kétszázhetvennégy év telt el a Világháló Bukása óta, az univerzumban teljes a káosz. A Hegemónia széthullott darabjait a hamvaiból feltámadó katolikus egyház és hadserege fogja össze a halhatatlanság valóra váltásának révén.

Raul Endymion, az egykori pásztor és elítélt gyilkos akaratán kívül sakkfigurává válik egy olyan kozmikus játszmában, amely az emberiség sorsát hivatott eldönteni. Endymiont az új messiás, egy tizenkét éves kislány testőrévé nevezik ki, és miután egy kék bőrű android is melléjük szegődik, hárman hosszú, veszedelmes és kalandokkal teli útra kelnek az időn, a téren és a valóság szövetén át. Azonban a gyermeket a rejtélyes Shrike – szörnyeteg, gyilkológép, bosszúálló angyal – is követi a 32. századba. Endymionra hárul a feladat, hogy megmentse a kislányt az ellene törő hatalmaktól. Vajon sikerül-e eljuttatni mindenkihez a Tanítómester üzenetét, s ezáltal megváltoztatni a világot… és vajon felkészült-e rá az emberiség?

A könyvet kedvezményes áron megvásárolhatjátok az Agave kiadó webshopjában is.

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon