Kedden lett 96 esztendős az élő legenda, Jack Vance, akit nemrég még ukulelézni is hallhattunk. Boldog születésnapot!

***

A könyvesblog interjút készített Juhász Viktor fordítóval, Neil Gaiman Amerikai istenek című regényének új, bővített kiadása kapcsán.

***

Az Agave kiadó bejelentette az év végéig várható könyveit. Fantasztikumon belül szemezgetve lesz köztük rég várt klasszikus, Dan Simmonstól az Endymion, vérbeli geek sci-fi, Ernest Cline-tól az angol nyelveterületeken hatalmas sikert aratott Ready Player One regénye, amit már mi is nagyon várunk, valamint érdekesnek ígérkező alternatív történelmi steampunk magyar szerzőktől: Pintér Bence és Pintér Máté (nem testvérek!) A szivarhajó utolsó útja című ifjúsági kalandregényében Verne Gyula és James Bond világa találkozik egy olyan Európában, amely sosem létezett. És lesz új Scalzi regény is, mégpedig a Vének háborúja folytatása, a Szellemhadtest.

***

Itt a Hármaskönyvelés legújabb, 59. adása. Podcast, hallgassátok!

***

A Prae.hu könyvtrailerversenyének szavazása megkezdődött, köztük több fantasztikus alkotással, amelyek közül kettőt alább linkelünk is.

***

Ekönyves SF újdonságok az Ekonyv.hu-ról:

Megjelent a Typotex kiadótól Jacek Dukaj: Extensa. Dukaj Sta­nisław Lem óta a leg­je­len­tő­sebb­nek tartott len­gyel sci­en­ce fic­ti­on író SF regénye, az Extensa végre magyarul is olvasható. Írtunk is róla ismertetőt, sőt, interjút is közöltünk a szerzővel.

Megjelent ekönyvben a Typotex science in fiction sorozatának másik kötete, a Plinius szerint a világ is. Szerzője Ha­rald Vo­et­mann klasszi­ka-fi­lo­ló­gus, ki el­vé­gez­te a Dán Írói Kol­lé­gi­u­mot is. 2010-ben ezért a regényéért az Észa­ki Ta­nács Iro­dal­mi Dí­já­ra je­löl­ték.

Szathmári Sándor SF művei is megjelentek ekönyvben, ezek közül sokaknak a Kazohinia lehet ismerős, de letölthető a Hiába című regény is, ami eddig gyakorlatilag hozzáférhetetlen volt. A regény cselekménye 2082-ben játszódik Magyarországon, egy képzeletbeli kisvárosban és Budapesten, ahol a Gellért-hegy új neve Lenin-hegy, tetején az ijesztő méretű forradalmi emlékművel, a Rókus kórház még mindig létezik a sok lebontási javaslat ellenére, s a Thököly út végén, Zuglóban az „élproletárok” minden luxussal felszerelt palotanegyede található.

***

Ridley Scott legkisebb fia ebben a 20 perces kisfilmben mintha csak megidézné apja remekművét, a Szárnyas fejvadászt. A génmódosítással foglalkozó tudós reménytelen története igazi profi munka.

 

***

Lavie Tidhar Oszama című regénye szeptember 11-én jelenik meg magyarul az Ad Astra kiadó gondozásában. Íme a regény könyvtrailere.

 

***

Az Agave kiadó szeptemberben megjelenő új ifjúsági regénye, Pintér Bence és Pintér Máté A szivarhajó utolsó útjához készült előzetese: 

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 4 hozzászólás.

  1. Sam_Reed szerint:

    Jack Vance zseniális, most kezdtem éppen újraolvasni a Demon Princes könyveket.

  2. Crei szerint:

    Demon Princes! Nagyon oadver!

  3. picidzé szerint:

    A Typotex könyvek már négy hónapja megjelentek.

  4. nimandi szerint:

    picidzé: e-formában is? Mert ha nem, akkor ez a hír. ,)

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon