Az Ad Astra Kiadó idei ötödik kiadványa a kortárs science fiction irodalom egyik legszebb regénye, A dervisház. A sokszoros díjnyertes Ian Mcdonald látomásában néhány nap és néhány sors fonódik össze a közeljövő Isztambuljában, hogy azután egy sokrétű, gazdag szövésű mesével varázsoljon el minket. A dervisház az a regény, ahol nanotechnológia, tőzsdei manipulációk, misztika és legenda találkozik.

Az Ad Astra Kiadó felajánlott nekünk 3 példányt, amelyet a következő kérdésre adott helyes válasszal lehetett megnyerni:

Mely focicsapatok játsszák a regényben emlegetett Bajnokok Ligája negyeddöntőt?

A válasz: a Galatasaray és az Arsenal.

 

A nyertesek:

Szklenárik Péter

Kasza István

Somogyi Kinga

 

Gratulálunk Nektek! Hamarosan felvesszük veletek a kapcsolatot a továbbiak ügyében.

 

A fülszöveg:

Bomba robban egy isztambuli villamoson – egy átlagos nap, egy mindennapos merénylet a 2027-es év Törökországában, amely az Európai Unió legfiatalabb, legsokszínűbb, ugyanakkor legszegényebb tagja: Közép-Ázsia bazárja, a földgázkincsek kapuja, a nanotechnológiai fejlődés műhelye. Ez a robbanás azonban az Adem Dede téri dervisház minden lakójának életét felforgatja: a katasztrófákra fogadásokat kötő, nyugalmazott közgazdászprofesszorét, az országos földgázcsalással élete legnagyobb dobására készülő brókerét, a legendás, mézzé lett ember nyomába eredő régiségkereskedőét, a nanotechnológiai újítást eladni próbáló marketingesét, a szívbeteg kisfiúét és a házban bujkáló férfiét, aki a merényletet követően dzsinneket kezd el látni. Olyan veszély nyomára bukkannak, amely nem csak Törökországot, hanem Európa többi részét is fenyegeti…

 

A könyv kedvezményesen megrendelhető a kiadó webshopjában.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. kwindu szerint:

    Elküldtem a címem meg kaptátok? Nme jött vissza igazolás!

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon