Az Akadémiai Kiadó gondozásában jelent meg nemrég Douglas Adams életrajza, mégpedig nem kisebb név, mint Neil Gaiman tolmácsolásában. Érdekes és hiánypótló könyv ez egy langaléta, visszahúzódó, depresszióra hajlamos fiatalembert állít elénk, akinek szinte semmi sem akart összejönni. Míg a nagy mű, az ő 42-je megszületik, filléres gondok nyomasztják, és sötéten látja a jövőt.

A kiadó felajánlott számunkra 3 példányt, amit a következő kérdés megválaszolásával lehetett megnyerni.

 Kinek a nevéhez fűződik a világegyetem legrosszabb költészete?

Mint jeleztük, becsapós, jött is pár rossz válasz, Kria Azgótjait megjelölve. Sőt, annyira becsapós volt, hogy valójában két megfejtése is létezik, attól függően, hogy melyik kiadásból keressük ki a vonatkozó részt:

Paul Neil Milne Johnstone egy létező személy, az eredeti kiadásban még az ő neve szerepelt, míg a későbbi kiadásokban Douglas Adams Paula Nancy Millstone Jenningsre változtatta, ez viszont egy kitalált név. Mi mindkettőt elfogadtuk.

 A nyertesek:

Hipszki László

Brandhuber Zoltán

Gál Sarolta

Gratulálunk Nektek! Hamarosan felvesszük Veletek a kapcsolatot a továbbiak ügyében.

A fülszöveg:

A Ne ess pánikba! annak az emberszabású ősöktől származó emberi lénynek, Douglas Adamsnek az életét és munkásságát élteti, akinek 1971-ben támadt egy ötlete egy Innsbruck melletti mezőn – ebből az ötletből kelt életre a Galaxis útikalauz stopposoknak.

Az ismert és elismert szerző, Neil Gaiman a teljes életművet feldolgozza a Ki vagy, Doki? forgatókönyvektől a Dirk Gently regényeken át az Utoljára látható című útikönyvig. És az életrajzban természetesen szerepel minden, ami Galaxis: az eredeti rádióműsor, a könyvek, a televíziós sorozat, a törülköző, a számítógépes játék és az internetes oldal.

A könyv, a közelmúlt eseményeit követve, mesél a mozifilmről, az első regény 30. évfordulójáról és a trilógia Eoin Colfer tollából származó hatodik, Ja, és még valami… című tagjának megjelenéséről.

A könyv megrendelhető a kiadó webshopjában: http://akkrt.hu/1324/nyelvkonyv/magyar/ne_ess_panikba 

Szintén az Akadémiai Kiadó gondozásában jelent meg:

Michael Hanlon: A Galaxis útikalauz tudománya – stopposoknak és bámészkodóknak

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon