Szerkesztőségi tagunk, Acélpatkány a blogján sorra veszi az idei Zsoldos-díjra jelölt regényeket. Eddig Dave Howard két regénye, A Démoncsászár fejvadászaiAngyalok és tolvajok, illetőleg Kovács Ákos Vágyálmok ligája c. regényeiről olvasható elemzés. (Utóbbiról egyébként az SFmagon is jelent meg ismertető).

***

Kollárik Péter (Chelloveck) blogján egy csodálatos találkozásról számol be Ray Harryhausennel. Chelloveckkel készült interjúnk itt olvasható. Ezen a linken pedig bemutatja az azóta postán megérkezett Rondo Hatton-díját, természetesen fotókkal és köszönőbeszéddel.

***

Interjú Gaura Ágnessel, a tavalyi Fantasztikus kéziratok éjszakáján második helyezést elért mű írójával, akinek azóta meg is jelent a regénye.

***

Írásról és vívásról

Neal Stephenson mesél arról, hogyan született csapatmunkában a Mongoliad, ahol féltucatnyi író püfölte a billentyűzetet, és egymást – az utóbbi esetben kardokkal.

***

Újabb két Haikasoru regényt filmesítenek meg

Úgy látszik, egyenes út vezet a Haikasoru-féle angol fordítástól Hollywoodig. Most Ogava Isszui időutazós regényéről, és Ubukata Tó trilógiájáról jelentették be, hogy film készül belőlük. Már csak azért is érdekes az adaptáció, mert az utóbbit, a Mardock Scramble-t már egyszer adaptálták – igaz, animeként.

***

Eltüntetik a nyomát

Nyílt titok, hogy a hamarosan itthon is megjelenő Szürke ötven árnyalata fantasy-fanfictionként született. Valakik mégis azt akarják, hogy ez feledésbe merüljön…

***

Terry Pratchett regényéről malacot neveznek el

Ugyanis megkapta a Wodehose díjat. A díj az adott év legjobb humoros történetét díjazza, úgyhogy rejtély, hogy miért csak idén érdemelte ki az első helyezést. A malacot ötvenedik regénye után Snuffnak nevezik majd el.

***

Elindult az iPulpficiton

Ingyenes klasszikusokkal és eredeti írásokkal várják a pulp szerelmeseit.

***

Greg Rucka az erős nőkről a képregények világában.

***

A patinás lap első sci-fi számában olvasható lesz a Pulitzer díjas Jennifer Egan novellája, ami a napokban először twitteren jelenik meg, a @NYerFiction címén.

***

Kijött az Arc folyóirat második száma, ebben a poszthumán állapotról olvashatunk.

***

Impozáns novellalistával (és érdekes cikkekkel) büszkélkedhet már most a friss indítású International Speculative Fiction honlap, melyet a portugál Roberto Mendes alapított. A szerzők között találjuk Aliette de Bodardot, Lavie Tidhart és a nem régiben a román SF hetünkben bemutatott Liviu Radut is. Érdemes átböngészni, elolvasni! Aliette de Bodard egy novellája, valamint egy vele készített interjú honlapunkon is olvasható.

 
***
 
Interjú Hiromi Gotóval, a Half World szerzőjével
 
***

Interjú Charlaine Harrissal, többek között arról, milyen érzés egy sikeres sorozat végére kitenni a pontot.

***

Podcast interjú a többszörös Hugo- és Nebula-díjas Connie Willisszel.

***

Interjú a Campbell-díjra jelölt Karen Lorddal, akinek regényéről tavaly írtunk. 

***

A Tor.com Paolo Bacigalupit faggatta az ifjúsági könyvei kapcsán.

***

Joe Abercrombie a pengét magát elemzi – és tetszik neki.

***

A jövő szilvái

„Ray Bradbury szilvareklámban szerepelt. Ennyit az érveidről.”

 ***

Csak irigyek vagytok a hátrakétámra – Tom Gauld karikaturista blogot indított.


***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 2 hozzászólás.

  1. Roberto Mendes szerint:

    Köszönöm szépen a szöveg! Remélem továbbra is élvezhetik ISF;)

    Roberto Mendes

  2. lorinczy_judit szerint:

    Obrigada, Roberto! 😀

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon