Már csak két nap van a határidő leteltéig, ne feledjétek, hogy csütörtök éjfélig küldhettek írásokat a II. Fantasztikus kéziratok éjszakájára. A pályázati jelentkezés lezárultával még a héten megadjuk a pontos helyszínt és időpontot mindenkinek.

Emlékeztetőül íme a kiírásunk.

Tavaly, 2011. július elején rendeztük meg a Fantasztikus kéziratok éjszakáját, ahol novellákról, regényrészletekről mondtuk el a véleményünket. A 2. helyezett regény hamarosan megjelenik a Delta Vision kiadónál, az általunk legjobbnak talált novellát pedig az oldalunkon is olvashattátok.

Lassan eltelt egy év, és eljött az ideje egy újabb éjszakának. Sci-fit, fantasyt vagy horrort írsz, de még keresed az utadat? Nincs őszinte olvasód, aki elismeri írásod erősségeit, ugyanakkor rámutat a hibáira? Szeretnél megismerkedni más írókkal? Jól viseled a kritikát és tanulni szeretnél belőle?

Ha készen állsz a megmérettetésre, csatlakozz hozzánk a Fantasztikus kéziratok éjszakáján, ahol az SFmag írói és szerkesztői személyesen mondanak véleményt kéziratodról, és ahol egy ital mellett, kötetlenül beszélgethetsz és ismerkedhetsz írótársaiddal, gyűjtheted a tippeket az írással, szerkesztéssel, könyvkiadással kapcsolatban!

Az esemény helyszínét és időpontját (június második felének egyik szombatja kora délutántól estig) hamarosan közzétesszük.

A részvétel egyetlen feltétele, hogy az sfmaghun (kukac) gmail.com címre május 31. éjfélig elküldd egy tetszőleges novelládat, vagy regényed 20.-30.000 leütésnyi részletét, a kísérőlevélben pedig jelezd, hogy a Fantasztikus kéziratok éjszakájának inkább az elején vagy a végén tudsz megjelenni. (A tárgy mezőbe kérjük írd be, hogy Kéziratok éjszakája.) A jelentkezők közül korlátozott számú kéziratot és írót tudunk fogadni, így túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot arra, hogy a részvételről a kéziratok érdemei alapján vagy sorsolásos úton döntsünk.*

A beérkező legjobb novella/novellák szerkesztés után megjelennek az SFmagon (a szokásos feltételekkel), és legjobbnak talált kézirat írója részt vehet az Írókör.hu ötnapos írótáborában (2012. augusztus 1-5, Óbánya).**

Az est folyamán legalább egy kritikát kapsz a kéziratodra, de ha kihasználod az alkalmat, a többi íróval is véleményt cserélhettek – miért szalasztanád el a lehetőséget, hogy társakra találj? Hozd el a többi novelládat is, mutasd meg másoknak, gyűjtsd az észrevételeket, elismerést, kritikákat, és érezd jól magad a hozzád hasonló fantasztikus írók társaságában!

Mi biztosan ott leszünk:

Juhász Viktor, író, fordító

Kánai András, író,

Kleinheincz Csilla, író, az Ad Astra kiadó szerkesztője,

K. Varga Bea, író, a Könyvmolyképző kiadó szerkesztője

László Zoltán, Zsoldos Péter díjas író

Markovics Botond (Brandon Hackett), Zsoldos Péter díjas író,

Szabó Sándor, író, fordító,

és még mások is a SFmag stábjából.

Írj, küldd be a novellád és gyere el! Kíváncsiak vagyunk rád és az írásaidra!

* Csak azokról az írásokról van módunkban véleményt mondani, amelyeknek az írói eljönnek az eseményre. Írásban, utólag nem adunk kritikát.

** A díj az utazás és étkezés költségeit nem tartalmazza.

Az SFmag stábja

Hozzászólások

hozzászólás

post_author >1) { echo "
["; echo the_author_posts_link(); echo " további írásai]"; } else { print '
A cikk írója nem adta meg az LFG.HU-s azonosítóját (vagy nincs neki).'; } ?>
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom, novella

Eddig 4 hozzászólás.

 1. Seed szerint:

  „A jelentkezők közül korlátozott számú kéziratot és írót tudunk fogadni, így túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot arra, hogy a részvételről a kéziratok érdemei alapján vagy sorsolásos úton döntsünk.”
  Lehet már tudni, fenn áll- ez az eset vagy sem? Ha igen, értesítik majd az érintetteket, számítanak a részvételére?

 2. fawcett szerint:

  hej, a program nyitott azok számára is, akik nem bíráltatni vagy bírálni akarnak?

 3. adeptus szerint:

  @fawcett
  Remélem, igen, mert én is szívesen mennék. 🙂

 4. Seed szerint:

  Hackett: köszönöm a választ!

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon