Jacek Dukaj Extensa című regénye idén jelent meg a Typotex kiadó gondozásában. A könyv elgondolkodtató és különleges olvasmány, színfolt a science fiction palettán: nem csak komoly tudományos háttérrel rendelkezik, hanem szépirodalomként is megállja a helyét. A szerzővel nemrég interjút is készítettünk. 

Lezártuk a nyereményjátékot is, ismét nagyon sok megfejtés érkezett, és villámgyorsan sorsoltunk. A válasz, a Typotex sorozatának címe természetesen a science in fiction volt.

A három Jacek Dukaj: Extensa, avagy regény az ERP-paradoxonra című regényt az alábbi szerencsések nyerték:

 banyus

Papp Dávid

Takács Zsolt

Gratulálunk, és hamarosan felvesszük Veletek a kapcsolatot a nyeremények ügyében.

A regény fülszövege:

Jacek Dukaj, a legjelentősebb lengyel science fiction író Stanisław Lem óta. Számos nemzetközi irodalmi díj mellett 2009-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

Az Einstein–Podolsky–Rosen–paradoxon szerint az elemi részecskék hatással vannak egymásra, még több száz fényévnyi távolságból is. A történet mesélője a távoli jövőben, a Föld utolsó elérhető szegletében éli békés életét. Ám felnőve lassanként ráébred, hogy bolygónkon, a teljes univerzummal egyetemben egy magasabb rendű civilizáció képviselői uralkodnak, akik úgy tekintenek az emberre, amiként mi emberek tekintünk a hangyákra. Az eszköz, mely ezekenek az Idegeneknek hatalmat szolgáltat a kozmosz felett, a címben szereplő extensa – egy rendkívül fejlett technológia, egyfajta anyag, amelynek elméleti alapjai évek óta úgy ismertek, mint az EPR-paradoxon.

Részlet a regényből: http://www.typotex.hu/upload/book/3535/extensa_jacek_dukaj_reszlet.pdf

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Sed szerint:

    Gratulálok a nyerteseknek!

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon