Közzétették a Deutscher Science Fiction Preis jelöltjeit. Nem túl meglepő módon Andreas Eschbach Herr aller Dinge című regénye is köztük van.

***

Kihirdették a 2012-es John W. Campbell Memorial Award finalistáit.

***

Az LFG.HU Őrség idején mottójú fantasztikus irodalmi pályázata után a Hihetetlen Magazin és a Herald People közös sci-fi pályázatán sem hirdettek győztest, az okok kísértetiesen hasonlók.

Az LFG.HU-n a tanulságokról közzétett cikk első és második része, valamint a közönségszavazás eredményhirdetése is olvasható.

***

Az Aranymosás Irodalmi (online) magazin sci-fi/fantasy körképet indított, eddig három olyan novella olvasható, amelyeket SFmagos szerző írt: Szabó Sándortól, Mayer Istvántól és Lőrinczy Judittól olvashatunk egy-egy történetet.

***

Ugyancsak az Aranymosáshoz kötődő hír, hogy a magazin szerkesztője, K. Varga Beáta írókkal kapcsolatos szociálpszichológiai kutatást végez, ezért arra kéri a 18. életévüket betöltött, legalább egy befejezett regénykézirattal rendelkező írókat, hogy töltsenek ki egy rövid kérdőívet. A kutatás eredménye két hónap múlva olvasható az Aranymosáson.

***

A Tükörember – Háromnegyed órás portréfilm Jorge Luis Borgessel.

***

Kínai scifi angolul –  interjú Verbena C. W.-vel, a Beijing Guomi Digital Technology szerkesztőjével, akinek célja, hogy az angol nyelvű közönséggel is megismertesse a kínai scifit.

***

Dubai legújabb futurisztikus látványossága lehet a repülő csészealjakra emlékeztető egységekből álló vízalatti hotel. A hotel a hangzatos nevű Deep Ocean Technology tervei alapján készülhet el.

***

A nemrég lezajlott EuroCon díszvendégével, Tim Powers íróval beszélgettek WorldConokról, filmről és egyébről.


Ugyancsak Kontaktos interjú Charles Strossal, Dmitry Glukhovskyval és Cheryl Morgannel.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon