Stephen Baxter Időhajók című regénye H. G. Wells klasszikus, 1895-ös regényét, Az időgépet gondolja tovább. Nem új bőrt húz le a történetről, hanem logikus, elgondolkodtató folytatást ír, amelyben az időjáró és társa, Nebogipfel különböző korokon és alternatív síkokon utazik keresztül.

A regény a mi tetszésünket elnyerte, a Metropolis Media Kiadóval közös játékon pedig az elmúlt napokban két kötetért játszhattatok. A kommentelősről email küldésre cserélt játék láthatóan ugyanolyan népszerűségnek örvendett, mert ismét rengetegen játszottatok.

Az Időhajók kötetek nyertesei:

Pataki Bence

Paczuk Milán

Gratulálunk, hamarosan felvesszük Veletek a kapcsolatot a további teendők ügyében.

A könyvet megvásárolhatjátok a Galaktika és a Metropolis Media kiadó webboltjában.

A Galaktika további kiadványairól és a legfrissebb kiadói hírekről pedig az SF.blog.hu-n. a galaktika.postr.hu-n és a galaktikamagazin.hu-n értesülhettek.

A regényből részletet is olvashattok.

Fülszöveg:

A 19. század utolsó éveiben H. G. Wells, az angolszász SF atyja megírta egyik legfontosabb művét Az időgépet, a meg nem nevezett Időjáró fantasztikus történetét, utazásokról a távoli jövőbe és vissza, a viktoriánus Angliába. De talán mégsem ő találta ki az egészet, lehetett valami valóságalapja a mesének, esetleg egy élménybeszámoló…

Az Időjáró frissen előkerült, újabb kézirata csodálatos kalandokra invitálja olvasóit, többmillió éves utazásra, melynek során bepillanthatunk a morlockok és eloik által lakott Naprendszer távoli utópiájába, egy évtizedes világháború sújtotta Londonba, a paleocén őslényparadicsomába, és végül a messzi jövőbe, ahol az emberiség romjain született mechanikus életforma immár arra készül, hogy egy grandiózus terv végrehajtásával közvetlenül a kezdeténél terelje új irányba a történelmet.

És mindez amiatt, mert a 19. század utolsó éveiben egy angol író regényes formában nyilvánosságra hozta egy csupán Időjáróként megnevezett személy emlékiratait.

Stephen Baxter számos díjjal kitüntetett és még többre jelölt monumentális regénye a klasszikus wellsi történet újraértelmezése a tudomány és az irodalom legmodernebb eszközeivel.

„Egy hatalmas új tehetség!”

– Arthur C. Clarke

„Asimov, Clarke és Heinlein nyomdokain járva végre valaki ismét olyan SF-et ír, amiben a tudomány is a helyén van. Élmény olvasni!”

– New Scientist

Hozzászólások

hozzászólás

post_author >1) { echo "
["; echo the_author_posts_link(); echo " további írásai]"; } else { print '
A cikk írója nem adta meg az LFG.HU-s azonosítóját (vagy nincs neki).'; } ?>
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon