Jó hír az e-könyvrajongóknak: az Ad Astra Kiadó két könyve: Bacigalupitól A felhúzhatós lány (The Windup Girl) és Catherynne M. Valentétől a Marija Morevna és a halhatatlan (Deathless) már biztos, hogy e-könyvben is megjelenik a könyvfesztiválra.

***

Bejelentették a 10. Rondo Hatton award győzteseit, és magyar díjazottunk is van! Gratulálunk Kollárik Chelloveck Péternek, aki megnyerte az International Fan of the Year címet! És ezúton köszönjük mindenkinek, aki szavazott! További sikereket Monsterkid Pete-nek!

Itt pedig ráadásnak megnézhetitek Péter Fix tévés szereplését a múlt hétről.

***

Az Agave Kiadó nyilvánossá tette John Scalzi Vének háborúja című sci-fijének borítóját. és rövid tartalmát. A regény magyarul május 10-én jelenik meg, az SFmagon pedig lelkes ismertetőt is olvashattok a regényről, valamint folytatásairól.

***

Vásárhelyi Lajos végigkritizálta az SFmag antológiát (amely nem sci-fi antológia, bár tartalmaz sci-fi novellákat is). Köszönjük a véleményt!

***

Megjelent az áprilisi Galaktika (265. szám), benne többek közt egy exkluzív Harrison Ford interjúval, +20% irodalmi tartalommal, és megemlékezés olvasható a közelmúltban elhunyt francia grafikus-zseniről, Möbiusról is.

***

A galaktikamagzin.hu-n elolvashatjátok a Jack McDevitt interjú második részét.

***

1932 április negyedikén született Andrej Tarkovszkij, a talán legzseniálisabb két szovjet science fiction film rendezője (aki ezek mellett is nagyszerű filmeket készített). A rendező sajnos már nem lehet velünk, de filmjeiben zsenije tovább él.

***

Könyvborító-parádé:

Az SFsignal öszegyűjtötte az április kiadványok listáját.

***

Neal Stephenson megelégelte a pesszimista sci-fiket, és tenni kíván a tendencia ellen.

***

A college humor újra támad! Ezúttal: milyen lenne a Doctor Who, ha Nintendo játék lenne?

***

Nocturnal könyvtrailer:

Frank Reader könyvtrailer:

 

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 2 hozzászólás.

  1. marcus szerint:

    Az antológiáról jut eszembe: idén miért nem volt még novella? És lesz?

  2. hanna szerint:

    @marcus: Megcsúsztunk a fordításokkal, viszont kárpótlásul az év második felében előfordul majd, hogy egy hónapban nem egy (kettő), hanem ennél több novella jelenik meg egy hónapban.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon