Már előrendelhető a Tövisek hercege a Fumax honlapjáról.  A kiadó a megjelenést az április hetedikei Play it/Holdfénycon rendezvényre tervezi.

***

Mi a fantasy?

Ha meguntuk a sci-fi definiálgatását, érdemes elolvasni Rajan Khanna sorozatnyitó esszéjét a fantasy mibenlétéről.

***

A Redwood and Wildfire nyerte a Tiptree díjat – a faji kérdéssel foglalkozó SF díj idei nyertese mellett még kilenc mű kapott kiemelt dicséretet.

***

Michael Chabon, a sokszorosan díjnyertes író megvédi a science fictiont.

***

Gyönyörű infografika arról, hogy a sci-fi írásokban leírt találmányok-technológiák mikor is valósultak meg.

***

A borospohár alakú történetek veszélyeiről…

…mesél Nick Mamatas, avagy milyen káros hatásokkal járhat a túlzott Hollywood- és írókörfogyasztás.

***

Negyedszerre rendezik meg Debrecenben az Országos szerepjáték, anime és képregényes estet (Oszake). További részletek a március végi eseményről a rendezvény honlapján.

***

Sci-fi printek minden mennyiségben a Deviantart online shopjában! Akad köztük olyan kép is, amely a Galaktika 245. számának címlapjáról ismerős lehet a magyar közönségnek.

***

Sci-fi témájú pinek gyűjteménye a Pinteresten Craig Engler jóvoltából.

***

Fej vagy írás? Nem olyan egyszerű kérdés, ha éppen egy forgó űrállomáson vagyunk

***

Hol van a magyar ifjúsági irodalom?

A második mesebeszéd résztvevői ennek próbálnak utánajárni április harmadikán.

***

A Great Showdowns egy ötletes és jópofa blog, ahol egy-egy képről kell kitalálni a különböző filmeket, most sci-fi hetet tart. Ti mindegyiket felismeritek?

 ***

Mint korábbi hírsalátában írtuk, tart a 10. Rondo Hatton Award klasszikus horror díj nevezése. Április 1-ig lehet nevezni filmekre, tévésorozatokra, stb., és többek közt az év monsterkidjére. (http://www.rondoaward.com/rondo/rondos.html)

Nevezzük Chellovecket, alias Kollárik Pétert „monsterkidnek!” (www.chelloveck.sfblogs.net)! Ha ismered Péter blogját, lelkes írásait,
előadásait a stop motionről, klasszikus fantasztikus filmekről, vagy ismered a szörnymániáját, nevezd őt Te is, és küldd el ajánlásodat a díj honlapján szereplő emailcímre: taraco@aol.com

A „monster kid” a 31-es kategória: a szavazáshoz be kell másolni a díj honlapján található „szavazólapot” az e-mailbe. (Javasolt más kategóriákra is szavazgatni, de természetesen nem kell mindre.)

***

A Hobbit kocsma léte forog veszélyben!

Egy amerikai filmvállalat egy angliai kocsmát perelne, amelyik húsz éven át használta az elnevezést.

***

Talán mégis? – kérdezhetik A Setét Torony rajongói, talán mégis lesz mozgóképes adaptációja a sorozatnak? Ugyan a Universal kihátrált a projektből, a Warner most azonban élénken érdeklődni kezdett: megvették a forgatókönyvet, és magát a tévésorozatot az HBO készítené el, Javier Bardemmel a főszerepben.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon