9. heti híreink:

***

A KULTer.hu hosszú cikkben foglalkozik a 2013-ban 50. jubileumát ünneplő Ki vagy, doki? (Doctor Who) sorozattal. Fő kérdésük, vajon mire számíthatunk a jövőben, spekulálásukhoz pedig a korábbi, Russel T. Davies és a mostani, Steven Moffat irányítása alatt készülő évadok összehasonlítását használják fel alapnak.

***

Az Avana Egyesület képregénypályázatot hirdet a 2012. évre. Az alkotóknak szabadon választott technikával min. 2 – max. 8 oldal terjedelemben tudományos-fantasztikus témájú képregényt kell készíteniük.

***

Eldőlt: a 2012. évi HungaroCon időpontja június 22-24., helyszíne Bölcske.

***

Az idén tizedik alkalommal kerül kiosztásra a klasszikus sci-fi és szörnyfilmek kedvelői körében igen rangos díj, a Rondo Hatton Award. Ezt tulajdonképpen rajongók adják rajongóknak valamilyen kiemelkedő teljesítményért cserébe.

Harminckét kategóriában lehet szavazni március végéig, a szavazás e-mailben történik. Részletek az oldalon. Külön érdekesség, hogy a 31. sz. Monster Kid of The Year kategóriában Kollárik Péter is ringbe szállt az idén.

***

Február utolsó napjával véget ért a disztópia-hónap az SFmagon. Ennek alkalmából szerkesztőségünk tagja, Archnihil írt egy bejegyzést arról, hogy mely disztopikus művek szereplőit látná szívesen egy csapatban, ala The League of Extraordinary Gentlemen.

***

Az efféle listák mindig nagy vitákat váltanak ki a rajongókból, olvasókból, de jólesik böngészni: egy blog összeszedte négy évszázad húsz legjobbnak tartott horrorkötetét.

***

A Galaktika magazin 264., márciusi számától az irodalmi terjedelem közel 20%-kal nő: George R. R. Martin egy modern, baljós prófétáról mesél, Nemere István egy idegen bolygóra látogat, Connie Willis megkísérli továbbgondolni a klasszikus Csipkerózsika-történetet, Alekszandr és Szergej Abramov egy totalitárius Amerikába visz, ahol még az álmokat is szabályozzák, Melissa Mia Hall gyermekeket pottyant egy lidércálom kellős közepébe, Pap Viola a Teremtés alapkérdésein gondolkodtat el, míg Robert L. Forward egy aszteroidabányászt kísér el útjára. Exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Robert Downey Jr.-t, a „Vasember”-filmek hősét, a filmrovat is az ő munkásságával foglalkozik.

***

Robert J. Sawyer új, április 3-án megjelenő regényének, a Triggernek az első hét fejezete már olvasható a kanadai író honlapján.

***

Űrlift negyven éven belül?

Egy japán cég 2050-re űrliftet akar építeni – most már csak hatmilliárd dollár hiányzik.

***

Egy kis előzetes Ridley Scott Alien prequeljéből, a Prometheusból. Peter Weyland szónokol.

 

***

És megérkezett a legújabb Avengers trailer is.

 

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 3 hozzászólás.

  1. Crei szerint:

    Hajrá Chello! Mi is szavazhatunk?

  2. Chelloveck szerint:

    Hát persze! Elsősorban sci-fi rajongók szavazatára számít ilyenkor az ember. 🙂

  3. csokker szerint:

    A díj linkjére kattintva ott van a szavazás hogyanja. 🙂 E-mailt kell küldeni.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon