A Variety szerint a jogokat birtokló producerek tárgyalásokat folytatnak Marion Zimmer Bradley Darkover-történeteinek tévésorozattá adaptálásáról. A számos regényből és elbeszélésből álló sorozat novellái közül magyarul a kilencvenes évek elején jelent meg néhány az Atlantisz magazinban, az első regény pedig a Galaktika Baráti Kör klubkiadványaként volt hozzáférhető.

***

Alastair Reynolds januárban megjelent új regénye, a Blue Remembered Earth kapcsán csokorba gyűjtött pár neten megjelent kritikát a blogján.

***

Íme a 10 legszebb szerelmes fantasy.

***

Eheti interjúink:

Maurice Broaddus Ekaterina Sediát kérdezi.

Nem hagyhatjuk ki George R. R. Martint, aki a személyével kapcsolatos tévhitekről, írói tanácsokról és kedvenc tévésorozatokról beszél.

Jay Lake a kiadásról, olvasásról és írásról.

***

Egy érdekes cikk a szövegszerkesztők megjelenése óta megváltozott írói szokásokról.

***

Japánban minden év februárjában megjelenik a tavalyi év SF termését összegző kiadvány, az SF ga jomitai! (Sci-fit szeretnék olvasni!). A kiadvány ranglistája érdekes olvasmány, idén azonban a fordítások dobogósai között magyar vonatkozású érdekességeket is találunk. A hatodik helyen Avram Davidson magyar nevű nyomozójának kalandjait, az Enquiries of Doctor Esterhazyt találuk. A nyolcadik helyre pedig egy olyan antológia került, amelyik harminc év után újból a kelet-európai fantasztika világába kalauzolja a japán olvasót – a kötet egyik meghatározó novellája Sen-jün, a kertrejtőző, Darvasi László tollából.

***

A Hármas könyvelés már a 30. adásánál tart. Könyekről, ekönyvekről, könyves hírekről, olvasmányélményekről beszélget heti rendszerességel három könyvszerető barát podcast (meghallgatható) formában. Olyan ez, mint egy beszélgetős rádióműsor, csak még nincs hozzá frekvenciánk, és emiatt nem jövünk be a konyhai rádión. Az adás női hangja Kiss Gabriella, a megnyugtató hangú úr Fejes Balázs, hadarni pedig Szedlák Ádám hadar.

***

Margaret Atwood életműsorozat magyarul?

M. Nagy Miklóssal, az Európa Kiadó főszerkesztőjével készített interjút a Kötvefűzve. Az Európa Kiadó főszerkesztője műfordításról, és egy esetleges teljes Atwood-életműsorozatról mesél – már csak ezerötszáz biztos olvasó hiányzik.

***

Legyen bármilyen kegyetlen hely Westeros, a Valentin-nap attól még az itt élők szívét is meglágyítja. Chris Bishop képeslapjain kilenc karakter kívánt kellemes Valentin-napot!

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon