2. heti híreink következnek az SF világából

***

A Sundance Film Festivalon mindig érdekes filmek tűnnek fel, sokszor az év legegyedibb sci-fi filmjei is (pl. Primer, The Nines, Moon, Another Earth). Idén is várható pár érdekes sci-fi (vagy ahhoz közeli) bemutató, ezeket gyűjtötte össze az io9 cikke.

***

Elindult a David Gemmell Legend és a Morningstar díj szavazása. A DGLA a tavalyi év legjobb fantasy kötetét, míg a Morningstar a legjobb első kötetet díjazza.

***

Jungle Jim születése

A Mark Lives oldalán a dél-afrikai Jungle Jim ponyvalap szerkesztőségének kulisszája mögé pillanthatunk be.

***

Mi vár ránk a jövőben?

Bruce Sterling és Jon Lebkowsky hagyományos éveleji összefoglalója a Wellen olvasható, illetőleg Charles Stross is hozzáteszi a maga véleményét, a távolabbi közeljövőre összpontosítva.

***

Kit milyen díjra érdemes jelölni?

…avagy milyen izgalmas megjelenések voltak tavaly? John Scalzi posztjának kommentjeiben a szerzők ajánlják műveiket.

 

***

Partneroldalunk, az LFG ismét novellapályázatot hirdet a már megszokott terjedelmi és egyéb feltételekkel. A pályázat témája: „Őrség idején”.

***

Szerkesztőségi tagunk, Takács Gábor elemzi Lovas Lajos 2010-ben megjelent N c. regényét, Lőrinczy Judit pedig három részes blogbejegyzésben járja körül a magyar sci-fi és fantasy írók paranoiáját.

***

Néhány érdekes interjú: Robin Hobb mesél a nemrég elhunyt Anne McCaffrey rá gyakorolt hatásáról az io9 oldalán, Dan Abnettet a The Shell Case blog kérdezi, podcastban Ian McDonaldot és Paolo Bacigalupit hallgathatjuk meg, Jeff VanderMeer pedig Lucius Sheparddal beszélget.

***

Végül pár hír a díjak világából: itt vannak a Philip K. Dick-díj idei jelöltjei, ill. összeállt a World Fantasy-díj zsűrije.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon