2012 első hetének hírsalátája.

***

2012. január 7-én szombaton a Magyar Tolkien Társaság John Ronald Reuel Tolkien 120. születésnapjának alkalmából nagyszabású rendezvényt tart. Sok szeretettel várnak mindenkit az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában (1088 Budapest, Trefort utca 8.), este a Bródy Caféban (1085 Budapest, Horánszky utca 1.). Előadások, játékok, kézműves foglalkozások és sok egyéb program várja az érdeklődőket.

***

Már jelölhetünk a Hugo-díjra.

A Chicon oldalán már elindult az online jelölés az idei Hugo-díjra. Vajon kik kerülnek be a döntőbe? És melyik magyar szerző jelölhető idén? Tippeket és információkat várunk a kommentekbe, akár maguktól az érintettektől is!

***

99 januárban megjelenő SF regényborító: az SF Signal az amerikai megjelenésekről állított össze egy szemrevaló mustrát.

***

Így örül egy millió fontos sci-fi iró az új könyvének. Alastair Reynolds a Blue Remembered Earth küszöbön álló (január 19.) megjelenése kapcsán.

***

25 dolog, amivel Chuck Wendig szerint az íróknak fel kéne hagyniuk.

***

Ursula K. Le Guin cikkében az irodalmi díjakról és a megfoghatatlan „jó írásról” gondolkodik.

***

A kínai sci-fi rövid története

David Wang Der-Wei professzor előadásának kínai leiratát és annak angol kivonatát olvashatjuk a kínai scifivel foglalkozó oldalon.

***

Ajándék SF tanulmánykötet az Inter-Disciplinary Presstől

A kiadó honlapjáról ingyenesen elérhető a The Projected and Prophetic című tanulmánykötet, melynek anyaga egy, a kiberkultúra, a science fiction és az emberi természet kapcsolatát vizsgáló konferencia előadásaiból állt össze.

***

Játék-film-könyv

A szerző honlapjáról elérhető a Machinima – A játék-film című szakdolgozat, amely az SF-hez szorosan kötődő új animáció- és filmkészítési formát vizsgál.

***

Három sci-fi könyv, amelyeket hamarosan a filmvásznon láthatunk.

***

Az Agave kiadó bemutatta az első negyedévben várható új szerzőit, közülük a fantasztikum kedvelőinek Glen Duncan Az utolsó vérfarkas című regényét ajánljuk, és minden bizonnyal mi is fogunk írni róla. Valamint várjuk a többi fantasztikummal is foglalkozó könyvkiadó idei kiadási terveit is.

***

Interjúk: az Apex Magazine Gregory Frostot kérdezi; itt Miéville-lel beszélgetnek; a Lightspeed magazin interjúja Sarah Monette-tel; itt pedig Cheryl Morgant kérdezték; Neil Gaiman videóinterjúja itt nézhető meg.

***

És egy videó, amit minden steampunknak látnia kell:

***

Végül pedig a Battlestar Galactica – 16 bitben:

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon