2011 utolsó Hírsalátája, íme:

***

Szerkesztőségi tagunk, László Zoltán Százezer Armstrong c. novellája angol nyelven megjelent a World SF Blogon. Gratulálunk!
A novellát Kamper Gergely fordította.

***

Az első képek a Cloud Atlasból!

David Mitchell 2004-es, ragyogó regénye és sztárrendezők – úgy néz ki, a Cloud Atlas sínen van. Íme az első képek!

***

A 2013-as World Fantasy Con díszvendége Richard Matheson, fia, Richard Christian Matheson, valamint China Miéville lesz.

***

A Hegy jön az olvasókhoz

Megjelent az új magyar képregénytörténet, a Hegy nulladik száma. A Karácsony alkalmából rajongók elé került első szám 24 oldalas, és szabadon letölthető a kiadvány honlapjáról.

***

Az év végén valóságos interjúdömpinggel szolgálhatunk: a New Humanist Magazine Alan Moore-ral készített interjút.

A World SF Blogról Charles Tan Paolo Chikiamcóval beszélget az új filippínó fantasyantológiáról, az Alternate Alamatról.

Interjút nézhetünk, olvashatunk Vernor Vinge-dzsel, Naomi Novikkal, valamint Christopher Paolinival. Delia Sherman új ifjúsági regényéről, a The Freedom Maze-ről beszél. A fantasy egyik nagyasszonya, Terri Windling is megszólal: a fantasyről, a könyvkiadásról és a regényeiről tudhatunk meg tőle érdekességeket.

Interjú Jack McDevittel, valamint Robert J. Sawyerrel.

Interjú Arthur Z. Balogh íróval – a magyarországi születésű, világot megjárt íróval, aki a „a fantasztikus, sci-fi irodalmat” kedveli, „mert ott szabad az ember, nincs semmi hivatalos kényszer”, Tamás István beszélget.

***

Pengefutár vázlatfüzet

A lenti linken megtekinthető a Bladerunner filmez készült vázlatfüzet.

***

Az SFX összeállítása azokról, akik idén hagytak itt bennünket, és köthetők a fantasztikumhoz. Írók (Anne McCaffrey, Diana Wynne Jones, és akit hiányolunk, Joanna Russ), színészek (pl. Elisabeth Sladen a Doctor Who-ból, Jeff Conaway a Babylon 5 Zack Allenje vagy Pete Postlethwaite az Inceptionből), rendezők (pl. Jimmy Sangster, megannyi Hammer-horror rendezője vagy Ken Russel), zeneszerzők (pl. a klasszikus Disney-film, A fekete lyuk zeneszerzője, John Barry), képregényalkotók (Jerry Robinson, Joker egyik megalkotója és Joe Simon, Amerika kapitány egyik atyja) és még sokan mások. Köszönjük nekik, amit kaptunk tőlük, és nyugodjanak békében.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, vagy érdekes linket szeretne megosztani velünk a fantasztikum világából, küldjön levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkezik.

Végezetül, de nem utolsó sorban pedig Boldog Új Évet kíván az SFmag stábja!

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon