Az 51. hét hírei.

***

Könyvek, amelyeket majdnem kihagytunk: Jeff VanderMeer az idei év majdnem elfeledett remekműveiről ír. Magyar olvasók számára extra meglepetéssel!

***

Posztkolonializmus és SF

Jessica Langer kétszáz oldalas tanulmányában járja körül a posztkolonializmus és a science fiction viszonyát a múlt század közepétől napjainkig. A kötet (ötven oldalas) első fejezete, amely a japán és a kanadai SF-et hasonlítja össze, ingyen megtekinthető a kiadó oldalán.

***

Ingyendózis

Ingyenesen is elérhető a The Dose magazin harmadik száma. Az angol nyelvű lap segítségével Párizs egy egészen új oldalát ismerhetjük meg, és megtapasztalhatjuk: a jövő már megérkezett.

***

Az év végéig egy tucatnyi Harper Voyager ekönyvet vásárolhatunk meg fillérekért. Érdemes megkeresni az adott címeket kedvenc e-könyvesboltunkban.

***

Nehéz vagy könnyű megírni a második regényt? Erről elmélkedik a Tor.com szerzője. És ha már írás: 25 tipp íróknak, hogyan tudnak segíteni írókollégáiknak.

***

Az SFmag szerkesztőségének két tagjától is olvashatunk egy-egy novellát a Galaktika decemberi lapszámában: László Zoltántól és Mayer Istvántól.

***

David Brin új cikkében felveti azt a kérdést, vajon tényleg az elhülyülés vár az emberiségre, és ha igen, miért?

***

Angela Mann összeállította az idei év legjobb ifjúsági fantasy regényeinek listáját, Jihn DaNardo pedig a TOP 5 „popcorn” sci-fi könyvet szedte össze.

***

Az SFX 2011 „újairól” írt: forgatókönyvírók, rendezők, színészek, írók, sorozatok. Ugyan sci-fi címkével fut, de akad szép számmal fantasy is köztük.

***

Felújították az első sci-fi filmet, Georges Méliés Utazás a Holdba című munkáját, és most meg is tekinthetjük, milyen lett a mű.

***

Eheti interjúadag:

Végre kikerült a Dmitry Glukhovsky interjú második része (az első rész itt olvasható).

A World Literature Today Zoran Živković szerb íróval készített interjút a közép-európai és balkáni fantasztikumról és az írói módszeréről.

A Writing Excuses ezúttal Mary Robinette Kowalt, Ellen Kushnert és Delia Shermant szólaltatja meg a fantasztikus könyvkiadás témájában.

Jeff VanderMeer Murakami Harukival beszélget az 1Q84 megjelenése kapcsán. És persze VanderMeer-rel is készült interjú.

Az SF Signalon pedig Michael Swanwick-kel olvasható egy beszélgetés.

Podcast-interjúk: Cory DoctorowCherie Priest és Sam SykesN. K. Jemisin.

***

Ezen a linken 40 klasszikus sci-fi magazin borító tekinthető meg, a Good Show Sir blog pedig karácsonyra csúnya magyar sci-fi könyvek borítóival kedveskedik olvasóinak.

***

George R.R. Martin meglátogatta az Audible hangoskönyves cég központját, ahol Steve Feldberg készített vele interjút:

***

Patrick Ness A Monster Calls című könyve kapott egy remek trailert:

***

Ez a hét pedig a filmelőzeteseké volt. Először a Christopher Nolan-féle legújabb Batman film, a The Dark Knight Rises:

A Peter Jackson rendezte The Hobbit (magyarul a A babó):

Végül Ridley Scott Prometheusa:

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, vagy érdekes linket szeretne megosztani velünk a fantasztikum világából, küldjön levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkezik.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon