Hírsaláta, 49. hét

Közzétette: cikkbot 7 hozzászólás

49. heti híreink

***

Elindult egy másik Ad Astra James Gunn jóvoltából. A Center of the Science Fiction Studies és a Kansasi Egyetem támogatásával induló honlap hasznos közösségi forrás lehet a tudományos fantasztikum kutatóinak.

***

David Stifel nagy vállalkozásba fogott: felolvassa Edgar Rice Burroughs összes Mars-regényét, és az eredményt letölthetővé teszi honlapján. Aki bele szeretne hallgatni a klasszikus történetekbe a tavaszi John Carter film megjelenése előtt, most megteheti.

***

December 5-én elhunyt Darrell K. Sweet, professzionális illusztrátor és festő. Leismertebb munkái közé tartoznak olyan SF/F sorozatok borítói, mint Piers Anthony Xanth-könyvei, L. E. Modesitt Jr. Recluce-sorozata, vagy az Idő Kereke-ciklus Robert Jordantől.

***

A héten számos interjút is gyűjtöttünk: a Lightspeed magazin vendége Richard Dawkins, új könyve, a The Magic of Reality kapcsán válaszol a kérdésekre.

A Science Fiction and Fantasy Writer’s Chat Ian McDonalddal közöl interjút, a Clarkesworldön pedig Aliette de Bodardról olvashatunk. (Az írónő egy novellája elérhető az SFmag antológiában).

Itt pedig Neil Gaiman beszélget Shaun Tannal. Végezetül Helen Lowe Brandon Sandersont kérdezi a fantasy írásról.

***

Tizenhat karácsonyi SF könyv!

***

Az Apex oldalán hasznos fantasy-határozó ábrát találunk.

***

Ismét egy e-könyves beszélgetésre kerül sor E-book – a gumikönyv címmel december 13-án. Itt pedig kitölthetünk egy e-könyvvel kapcsolatos kérdőívet.

Hozzászólások

hozzászólás

post_author >1) { echo "
["; echo the_author_posts_link(); echo " további írásai]"; } else { print '
A cikk írója nem adta meg az LFG.HU-s azonosítóját (vagy nincs neki).'; } ?>
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 7 hozzászólás.

 1. Nihil szerint:

  Én most tudtam meg, hogy meghalt Jerry Robinson: http://www.tor.com/blogs/2011/12/jerry-robinson-1922-2011 🙁

 2. Dralius szerint:

  Nihil:
  Megnéztem a linket. Ezt a balfogást. Kihagyták Steven Eriksont. Pedig mind a mágia miatt, mind a „greatest fantasy sagas” címke miatt megérte volna.

 3. Nihil szerint:

  Oké, Az utolsó egyszarvú sincs rajta, pedig az aztán bőven megérdemelné, vagy a Memory, Sorrow and Thorn, vagy a Fionavar… de China Miéville sincs rajta, se Sötét Torony, de Haldokló Földet sem láttam, pedig a D&D onnan nyúlta a mágiarendszerét.
  DE! De ezek a listák mindig hiányosak, mert az összeállítói is csak emberek, a saját preferenciáikkal, és nem mindég jut eszükbe minden… ettől én még jópofának tartom. 🙂 Viszont akkor kezdhetjük gyűjteni a hiányosságokat a „revised edition”-höz, lám, az ottani hozzászólásokban is említik Eriksont és Vance-t.

 4. Chelloveck szerint:

  Ez a David Stifel egy hálaisten. Hatalmas ötlet. Tutira nem olvasnám el az összes Mars-könyvet, így viszont autóvezetés közben simán meghallgathatom. Imádok vezetés közben hangoskönyvet hallgatni.
  (Van valami oldal, talán a MEK? ahol le lehet szedni ingyenes hangoskönyvet. Onnan leszedtem A viking visszatért meg a Távoli tűzt; vakoknak – pardon, nemlátóknak 🙂 készült, de olyan híg volt a leve, hogy a felolvasó faszit lehetett hallani, ahogy nyel, krákog meg az ujját nyálazva lapoz. 🙂 Remélhetőleg David sokáig nem lesz megfázva!

 5. rorimack szerint:

  Chelloveck:
  A híg lé részben szándékos. Van egy iskola, amely szerint minden előadás(felolvasás) egyben értelmezés is, ezért a semleges szövegfelolvasás az ideális.

  Illetve ezt a linket ismered?

  http://librivox.org/

  Ha nem, érdemes rákeresni pár kedvenc nevére – garantálom, hogy jövő tavaszig ki sem szállsz a kocsiból.

 6. Chelloveck szerint:

  Azt a mindenit! Köszi!! De király!
  (Látom, még volunteerálni is lehet. Azt mondjuk nem fogok, de van miből mazsolázni!)

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon