A 47. hét hírei

***

November 21-én, 85 éves korában írországi otthonában elhunyt Anne McCaffrey.

***

Az Avana Egyesület ismét kiírta a Zsoldos Péter-díj pályázatát. A következő évben módosul a nevezési rendszer és két ponton változik a zsűri személyi összetétele is: Pusztay Istvánt és Mandics Györgyöt Dr. Pacher Tibor és Cselenyák Imre váltja.

***

November 21-én megjelent a KIMTE második, nyomtatott formátumú antológiája, a Pillantás a pokolba. A kötet fantasy, sci-fi és horror novellákat tartalmaz, és megrendelhető a KIMTE webboltjában a zenei CD-vel együtt.

***

A Népszabadság egy új kiadói modellről ír, amellyel a briteknél kísérleteznek.

***

Interjú Tölgyesi Lászlóval

A Barangolás a fantázia birodalmában blog izgalmas interjút készített Tölgyesi Lászlóval, vagy ahogy sokan ismerik, Douglas Rowlanddal.

***

Megvan a Végjáték filmváltozatának főhőse. Endert a Hugo című filmben feltűnő Asa Butterfield fogja alakítani.

***

Eheti interjúadag: A Gollancz blog Patrick Rothfuss-szal beszélgetett, az SFWA honlapján Paolo Bacigalupival olvashatunk interjút, az SF Signalon Jack McDevitt nyilatkozott, Anthony Cardno Ellen Datlow-t kérdezgette, a Neil Gaiman pedig a salon.com-on adott interjút.

***

Az SF Signalon Howard Andrew Jones cikke olvasható az arab fantasy gyökereiről.

***

Az Occupy Wall Street mozgalom természetesen a fantasztikumot is megihlette, Ursula K. Le Guin egy novellát kanyarított a témáról.

***

Ezen a linken egy soha el nem készült Neuromancer-film storyboard-képeit tekinthetjük meg.

***

Alig hogy bejelentették a Doctor Who film tervét, máris megindultak a találgatások, ki lehetne a mozi főhőse, a kék telefonfülkében utazó Time Lord? A The Guardian közölt egy listát, ami azért is érdekes, mert színesbőrű és női színészek is szerepelnek rajta.

***

Átadták a kanadai Aurora-díjakat. Legjobb regény kategóriában Robert J. Sawyer WWW-trilógiájának Watch című kötete nyert, a Legjobb novella Hayden Trenholmé.

***

Rose

Tízperces rövidfilm Jesús Orellanától. A posztapokaliptikus történetet a fiatal képregényrajzoló egy év alatt rakta össze.

***

XXIT

Tíz perces kiberpunk-nosztalgia a Stargate Studiostól.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon