Hírsaláta, 46. hét

Közzétette: cikkbot 9 hozzászólás

46. heti híreink az SF világából

***

Év végi kiárusítást tart az Audible hangoskönyvbolt, akár már nyolc dollárért is hozzájuthatunk egy-egy kötethez. Az ezernél is több könyv között olyan SF nyalánkságok is megvásárolhatóak, mint például az Audible-exkluzív METAtropolis, John Scalzi jó néhány könyve Wil Wheaton narrációjával, vagy az újrafordított Solaris.

***

2011. november 19-én, szombaton kerül megrendezésre a III. Szegedi Képregényfesztivál a Somogyi Könyvtárban. A belépés ingyenes. Egy nappal korábban ugyanitt képregény konferenciát tartanak.

***

Ugyancsak Szegeden – egy héttel később, november 26-án – folytatódnak az SF rendezvények a SZEFANTOR jóvoltából. Helyszín a Bálint Sándor Művelődési Ház, ahol többek között előad az SFmag egyik szerkesztője, Takács Gábor is.

***

Megalapult az Ad Astra science fiction és fantasy könyvkiadó, amelynek célja modern, hiánypótló és igényes fantasztikus könyvek kiadása. Első könyveikkel 2012 tavaszán jelentkeznek, és az év folyamán olyan regények várhatók tőlük, mint Paolo Bacigalupitól a többszörösen díjazott The Windup Girl, Catherynne M. Valentétől a Deathless () és Vernor Vinge-től A Fire Upon the Deep.

***

Szépirodalmi SF periodika indul Unstuck címen. A lap Borges, Ballard, Calvino, Huxley, Tutuola, Abe és Vonnegut útján kíván járni. A vaskos első kötet decemberben érkezik papírra és Kindlére.

***

Partneroldalunk, a The Portal és a World SF Blog összeolvadt. Mostantól Lavie Tidhar, Val Grimm, Debbie Moorhouse és Charles A. Tan közösen tolják a világ-SF szekerét.

***

Két interjút is olvashatunk Richard Morgannal a Fantasy-Magazine és az Angelaslatter.com jóvoltából.

***

Hannu Rajaniemivel pedig a World SF Blog készített interjút.

***

Az io9 összegyűjtötte a 10 legnagyobb fogolyszökést sci-fi és fantasy művekben.

***

F. Paul Wilson menne bíróságra a Fringe egyik epizódja miatt.

***

A rangos Kirkus Reviews is összeállította az év legjobb könyveinek listáját, rajta több nagy név és ígéretes, új szerző.

***

Juhé, itt a JUE második száma!

Megjelent és ingyenesen hozzáférhető a The Journal of Unlikely Enthomology második száma. Akit érdekelnek az ízeltlábak és az ízes szövegek, feltétlenül olvasson bele!

***

Friss hús a robotoknak

Megszületett az eredménye az Angry Robots tavaszi, nyílt kéziratvadászatának. A kiadó közel ezer regényből válogathatott, és itt az első két cím, amit megjelentetnek: a kezdő írók regényeiben őrült tudósok lányairól és kalózhercegnőkről olvashatunk.

***

Különös elegy

Az Angry Robots alig múlt egy éves, és úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg. Nem volt nekik elég, hogy könyveikkel azonnal a scifi, fantasy és horror élvonalába kerüljenek, most az ifjúsági irodalmat veszik célba: jövőre a Strange Chemistry sorozatnév alatt öt vadonatúj ifjúsági címmel lepnek meg minket.

***

Interjú Ueda Szajurival

A japán scifiírót a megújult World SF blog faggatja a The Cage of Zeus címmel angolul is megjelenet regénye kapcsán.

***

Végezetül egy videó a World Fantasy Convention-ről amiben Connie Willis és Neil Gaiman beszélget.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 9 hozzászólás.

  1. Névtelen szerint:

    Ad Astra ugye ez egy új magyar könyvkiadó:-)

  2. adeptus szerint:

    @Anonymus

    Így van. Feltételezem, a kiadásig a könyvcímek is magyarra fordulnak. 😉

  3. Hackett szerint:

    Magyar, igen, és egyelőre nagyjából ennyit tudunk, plusz a fentieket a Vinge-regénnyel kiegészítve: http://lfg.hu/46214/hirek/megalapult-az-ad-astra-science-fiction-es-fantasy-kiado/

    Mivel az SFmag egyik alapító szerkesztője, Hanna egyben az Ad Astra szerkesztője is, gyanítom, az SFmag első kézből fog értesülni a legújabb információkról, és további 2012-es címekről is.:)
    A közzétett 3 cím kezdetnek mindenesetre kifejezetten biztatóan hangzik .

  4. Kornya_Zsolt szerint:

    The Journal of Unlikely Enthomology… Köszönöm, SFmag, köszönöm: számomra ez volt a hétvége nagy fogása!!!

  5. thecube szerint:

    Ad Astra kiadót nevezem aztán hiánypótlónak…3-ból két könyv amire már szinte megjelenésük óta vágyik minden magyar scifi olvasó és egy, ami igazán egyedi és nem is reméltük h kiadják itthon. Még a végén új kedvenc kiadóm lesz…

  6. kwindu szerint:

    Sok sikert kívánok, az új kiadónak remélem Reynolds is a ti égiszetek alatt jelenik meg jövőre. A három cím meg kötelező vétel Hajrá Hanna és a hajrá még ismeretlen munkatársaknak. Hú, ha, arra gondolok, nem soká olvashatom Windup Grilt. Annál már csak az volna izgalmasabb, ha Reynolds „Revelation space” könyvet olvashatnám. Na de van még pár nagy álom könyv, amit remélem, bevállaltok Peter F Hamillton hogy csak egy szerzőt említsek. Vagy David Brin Up-lift könyvei. Szóval bármit is fogtok kihozni én örülök és szívből drukkolok nektek. Végre megint álmodozhatom, azon milyen könyveket vehetek a kezembe, aminek a meg jelenésére még esélyt sem láttam. Hát az biztos, hogy ez a hír felér egy kisebb karácsonyi ajándékkal.:-))))

  7. hanna szerint:

    Köszönjük a drukkolást és a tippeket! 🙂 Sajnos Reynolds nem a miénk, de reméljük, hamarosan tudunk újabb címeket is mondani, amik legalább annyira bejönnek majd Nektek, mint a Revelation Space…

  8. kwindu szerint:

    Várjuk azokat a címeket:-)

  9. Chello szerint:

    Greg Bear: Dinosaur Summer! 🙂

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon