Hírsaláta, 29. hét

Közzétette: cikkbot 3 hozzászólás

29. heti híreink az SF világából

***

Mire költenél egy millió forintot? A Budapest Bank „valóraváltó pályázatára” az SFportal e-book kiadója is nevez, amelyet az elkötelezett SF rajongók is támogathatnak. Az SFportal célja magyar SF írók angol nyelvű e-megjelenéshez juttatása az Amazon.com oldalon. Támogasd a pályázatot szavazatoddal a Facebookon!

***

Letölthető, meghallgatható az SFportal fordítói meetupjának hangfelvétele.

A rendezvényen a fantasztikus irodalommal (is) foglalkozó fordítók, szerkesztők beszélgettek munkamódszerekről, a fordítás és a megjelenés között történő kiadói, szerkesztői csörtékről, kedves és nehéz feladatokról, emlékezetes fordításokról. A felvetett témák közül a Hyperion újrafordításával kapcsolatban korábban magazinunk és közölt egy interjút a regény régi és az új fordítójával.

***

Idegenek szkeptikus szemmel: PZ Myers evolúcióbiológus előadása az idei The Amaz!ng Meetingen az idegenek valószínűségéről és valószínűtlenségéről szólt. Természetesen megnövelt tintahaltartalommal.

***

Interjúcsokrunkban a következő szerzőkkel találkozhattok:

Ted Chiangot a Locus kérdezte

Neil Gaiman (podcast)

Tobias Buckell (video); tőle nem régiben novellát is olvashattatok itt, az SFmagon.

Elizabeth Hand

Grant Morrison

***

Kiosztották a Mythpopoeic-díjat a Mythcon 42 rendezvényen, július 17-én. Felnőtt irodalomban Karen Lord Redemption in Indigo című regénye győzött, a gyermekirodalmi díjat Megan Whelan Turner The Queen’s Thief sorozata nyerte el.

***

Hiába várják rajongók tömegei, rosszul áll Stephen King Setét torony-ciklusának megfilmesítése: az eddig a hátteret adó Universal ugyanis kihátrált a produkció mögül. A stúdió túl költségesnek és kockázatosnak látta a vállalkozást, így most csak abban bízhatunk, hogy egy másik filmvállalat felkarolja azt.

***

Az Agave kiadó immár nyolc éve ad ki Philip K. Dick könyveket, ebből az alkalomból keresi azt a regényt, amit az olvasók a legjobbnak találtak. A véleményüket beküldő olvasók akár a szerzővel is szerepelhetnek egy kötetben.

***

A Fiction Kult interjút közöl Juhász Viktor író-fordítóval, az SFmag csapatának tagjával. A beszélgetésben számos téma előkerül, a személyes gyökerek mellett a mai fantasztikus könyvkiadásról illetve a közeljövő kilátásairól is szó esik.

***

És még két link a vidámság jegyében: Sam Beattie játéktervezőt megihlette a Trónok harca, a Serenity és a Firefly is, így hát a kultikus filmek karakterei LEGO figurákként is megelevenednek.

***

Nincs időd olvasni, de jó lenne tudni, miről szólnak olyan fantasy és sci-fi könyvek, amikről folyton mindenki beszél? A megoldás a Book-A-Minute SF/F, ahol egész életműveket is összefoglalnak alig néhány mondatban.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 3 hozzászólás.

  1. Merras szerint:

    Köszi szépen a hírverést!

  2. Sam Reed szerint:

    „Támogasd a pályázatot szavazatoddal a Facebookon!”

    És aki nincs Facebook-on?

  3. attila szerint:

    „Az SFportal célja magyar SF írók angol nyelvű e-megjelenéshez juttatása az Amazon.com oldalon. Támogasd a pályázatot szavazatoddal a Facebookon!”

    http://thefunctionalgeek.com/wp-content/uploads/2011/02/picard-facepalm-1.jpg

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon