SFmag-nyár

Közzétette: cikkbot 1 hozzászólás

A nyárról mindig azt mondják, uborkaszezon, ugyanakkor a legjobb alkalom arra, hogy minél többet olvassunk. Angolszász nyelvterületen erre az időszakra egy sor rég várt megjelenést időzítenek, július elején jelenik meg többek közt George R. R. Martin Song of Ice and Fire sagájának nagyon régóta várt 5. kötete, a Dance with Dragons, Robert Charles Wilsontól a Pörgés-trilógia zárókötete, a Vortex, vagy Greg Egantől a The clockwork rocket.

Az SFmagon sem lesz uborkaszezon, hiszen sokak számára a nyár, a nyaralás egyben a nyugodt olvasás időszaka is. A rengeteg ismertető, ajánló mellett ezúttal két aktuális és idehaza soha nem látott tartalmú, tematikus héttel is készülünk.

Angliában 2011. július elején mutatják be a Doctor Who spin-off sorozatának, a Torchwoodnak a 4. évadát, és ez alkalomból alaposabban körüljárjuk a több évtizedes Doctor Who történelmet és mítoszt, kitérve a Torchwood Intézetre is. Ha még nem ismered a világszerte kultikus népszerűségnek örvendő időutazót, a Doktort, akkor itt az alkalom. Természetesen nyereményjátékkal is készülünk hozzá.

Augusztus 17. és 21. között pedig az USA Reno városában megrendezik az idei Worldcont, ahol az egyik legrangosabb science fiction elismerést, a Hugo-díjat is kiosztják.

Ez alkalomból – hazánkban szintén egyedülálló módon – kicsit közelebb hozzuk számotokra is a Hugo-díjat. Szeretnénk ugyanis nem csak egy unalmas listát közölni a jelöltekről, győztesekről, hanem ezúttal egy kis ízelítőt is adni, milyen írások versengenek egymással. Talán ti is kedvet kaptok majd némelyik elolvasásához. A hazai Zsoldos Péter díjhoz hasonlóan végigvesszük a kispróza-jelölteket, tartalmi ismertetőt és kritikát is közlünk róluk, valamint esélylatolgatásba is bocsátkozunk. Reméljük, a jelöltek közül több írás hamarosan magyarul is elérhető lesz.

A június messze az SFmag eddigi, rövid, de energikus és tartalmas történetének leglátogatottabb hónapja, még az áprilisi Trónok harca generálta olvasottságot is sikerült túlszárnyalni, egyszóval köszönjük, hogy olvastok bennünket!

Érdekesség, hogy a június havi utolsó cikkünk pontosan a 300. volt, így egy mini jubileumot is ünnepelünk egyben. Igyekszünk a jövőben is meghálálni a bizalmatokat, érdekes és kizárólag az SFmagon elérhető ismertetőkkel, cikkekkel, játékokkal, hírekkel, tematikus hetekkel, novellákkal meglepni benneteket.

Tartsatok velünk nyáron is!

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. solymosgyu szerint:

    Megjegyzés:Én a torchwoodra rá sem birok nézni. Csak a doktorra.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon