A 20. hét SF hírei a nagyvilágból.

***

Az Agave Könyvek sok szeretettel meghív mindenkit 2011. május 31-én 18 órai kezdettel a Nyugati téri Alexandra Könyvesházba, ahol Baráth Katalin A türkizkék hegedű című új könyvét, Izing Róbert pedig a Támadás az űrből – a nagy budapesti ufóinvázió című első regényét mutatja be. Az este moderátora és a felolvasások közti beszélgetések vezetője Szilágyi Zsófia irodalomtörténész lesz.

***

Iain M Banks udvariasan csípős véleménye azokról a szépirodalomban utazó szerzőkről, akik ugyan nem járatosak a science fictionben, mégis merítenek belőle.

***

Online olvasható a teljes Elfquest!

Az amerikai fantasy-képregények meghatározó, legendás sorozata, az Elfquest teljes terjedelmében olvasható – ingyen. Több, mint 6500 oldalnyi fantasyképregényről van szó – nem érdemes kihagyni.

***

Itt a Iambik első SF gyűjteménye!

A független hangoskönyvkiadó legújabb válogatásában kilenc hangoskönyvet vásárolhatunk meg, a kis sci-fi és fantasy kiadók kínálatának legjavából válogatva.

***

Fanfic, fantasy és science fiction – a British Library legújabb kiállítása ismerős kifejezések köré szerveződik. És ismerősek a szerzők is, habár elsőre nem az ő nevük ugrana be: a Brontë testvérek korai írásairól van szó. Részletek (térképpel!) a linken, és az ingyen megtekinthető kiállításon.

***

A Locus összeállította az idén legtöbb jelölést begyűjtő regények és elbeszélések listáját. A regények listáját egyébként az a The Hundred Thousand Kingdoms vezeti, amelyről már közöltünk kritikát.

***

A Guardian olvasóit kéri: küldjék el kedvenc sci-fi regényük címét!

***

36 epikus sci-fi festmény és egy Doctor Who online játék.

***

És egy újabb Troopers videó, a rohamosztagosok ezúttal egy fogoly idegen lénnyel próbálnak barátkozni. Csakhogy a fogoly egészen mást gondol minderről.:)

***

Interjú Neil Gaimannal (angolul), akivel kapcsolatban hamarosan három könyv is megjelenik magyar nyelven. Jön a Sandman 4., a Galaktikától a Gaiman szerkesztésében készült 27 képtelen történet (Stories All – New tales), valamint az Agave-tól a Farkasok a falban.

***

Egy angol interjú John Scalzival az új regénye, a Fuzzy Nation megjelenése kapcsán. Scalziról már többszőr is írtunk, és még fogunk is. A közeljövőben elsőként az Old man’s war folytatását, a The ghost brigadest fogjuk bemutatni.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon