Hírsaláta, 19. hét

Közzétette: cikkbot 1 hozzászólás

Hírek, érdekességek az SF világából.

***

Megfilmesítik Nnedi Okorafor  Who Fears Death c., a Nebula-díj döntőjébe is bekerült regényét. A rendező Wanuri Kahiu, aki leginkább Pumzi című sci-fi kisfilmjéről lehet ismert.
Nnedi Okorafor a Nebula-jelölés alkalmából a Who Fears Death témáiról beszél egy interjúban.

***

John Scalzi legújabb regényét, a Fuzzy Nationt nem csak ingyenesen elolvasható és meghallgatható fejezetekkel és (sajnos csak amerikai) körúttal népszerűsíti, de igazi, nagyszabású rockballada-paródiát is kerítettek mellé.

***

Az SFsignal interjút készített Lauren Beukes írónővel, aki Zoo City című regényével megnyerte az ideig Arthur C. Clarke-díjat – beszélgetés Dél-Afrikáról, faji kérdésekről és jövőbeli tervekről.

***

Írók egymás közt: a most már nálunk is egyre ismertebb brit fantasy szerző, Joe Abercrombie készített tévéinterjút G.R.R. Martinnal.

***

Májusban finn tematikus hétre készülünk, de nem csak mi érdeklődünk nyelvrokonaink SF élete iránt. Jeff Vandermeer Finnországban járt, és áttekintést ad a finn sci-fi és fantasy helyzetéről.

Továbbá Tero Ykspetäjä-val és Anne Leinonennel készített interjút a finn SF közösségről és magazinokról, és finn fantasy antológiákat fog megjelentetni új e-book kiadóján, a Cheeky Frawg Bookson. Az első rész megjelenése novemberre várható, és Jukka Halme valamint Tero Ykspetäjä fogja szerkeszteni.

***

A Locus Magazin bejelentette az idei Locus Awards döntőseit. Magát a díjat június végén adják át.

***

Lavie Tidhar a World SF News Blogon a SF borítók világának visszásságáról ír. Miért találni csak elvétve színesbőrű szereplőket a könyvek fedelén? Egyúttal felhívást is intézett a SF közösséghez: segítséget és linkeket kér a színesbőrű személyeket ábrázoló SF alkotásokhoz.

***

Partneroldalunk, az LFG.hu által meghirdetett A harcok véget értek című novellapályázaton első helyezést ért el az SFmag szerkesztőségének tagja, Szabó Sándor. Gratulálunk!

A novella itt olvasható.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Chelloveck szerint:

    Ó, gratulálok Sándornak, mindjárt el is olvasom. Sanyi dógait szeretem.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon