Ezúttal egy exkluzív játékot találtunk ki, ugyanis ilyen nyereményre nem mindennap van lehetőség. A héten megjelenik Robert J. Sawyer: Lélekhullám című Nebula-díjas sci-fi regénye. Sawyer kanadai Hugo- és Nebula-díjas sci-fi író, akiről ha máshonnan nem, a FlashForward című tévésorozat révén hallhattatok, amit az ő azonos című regénye alapján készítettek.  Mint többször írtunk róla mi is, Sawyer  az Április 14 és 17, azaz ehét csütörtök és vasárnap között megrendezésre kerülő XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra Budapestre látogat, a Galaktika magazin meghívására és dedikál is, mégpedig szombaton, 15 órakor, a Millenáris parkban, a Galaktika K5-ös standjánál.

A Metropolis Mediától, a Galaktika Fantasztikus Könyvek és a Galaktika magazin kiadójától kaptunk három példányt az új regényéből játékhoz, és a nyertesek példányait névre szólóan fogjuk dedikáltatni szombaton.

Ahhoz, hogy részt vehess a játékban, annyit kell tenned, hogy a Facebookon az SFmag közösség tagjaként

1. lájkolod a játék hírt (április 11-ei bejegyzés),

2. hozzászólsz a hírhez,

3.  megosztod a hírt a faladon.

A jelentkezési határidő most rövidebb, április 15., azaz e hét péntek este 21 óra. Sorsolunk, utána gyorsan eredményt is hirdetünk, és szombatunk megyünk dedikáltatni a nyertesek nevére a könyveket.

Sok szerencsét kívánunk!

www.galaktikamagazin.hu

www.galaktikabolt.hu

A regényről:

Peter Hobson egy fiatalkori trauma hatására megszállottan dolgozik egy olyan berendezésen, amelynek segítségével egyértelműen megállapítható az ember halálának pontos pillanata. Kísérletei során sikerül megfigyelnie, hogy a biológiai élet véget értével az agyból alig érzékelhető elektromos energia távozik. Ezt elnevezi „lélekhullám”-nak, és kutatásai új célpontjaként a halál utáni élet lehetősége felé fordul.
Legjobb barátjával, a számítástechnikai zsenivel közösen szimulált komputeres másolatot készítenek Peter tudatáról, majd kis módosításokkal három példányban lemásolják. Az újabb kísérletekkel azt próbálja bizonyítani, hogy az ember lényének létezik egy halhatatlan része, mely a testtől függetlenül képes örökké élni. A három szimulált tudat azonban csakhamar megtalálja a kiutat a zárt, szigorúan ellenőrzött számítógépes környezetből, és birtokba veszi az internetet. Nem sokkal később pedig szaporodni kezdenek a titokzatos halálesetek. Vajon kideríthető-e, melyik tudatmásolat felelős a történtekért, de ami még fontosabb, visszazárható-e az elszabadult, halhatatlan szellem a palackba?

Robert J. Sawyer Nebula-díjas regénye komoly tudomány- és vallásfilozófiai kérdésekre keresi a választ, de emellett mindvégig izgalmas krimi marad.

„A modern technothriller elemeit keveri egy precízen megalkotott közeljövő képével… Ez egy fontos könyv.”
– Nancy Kress

„Sawyer a legalapvetőbb emberi kérdéseket feszegeti regényével, és miközben elgondolkodtat minket azon, kik vagyunk és merre tartunk, azt is elmagyarázza, hol tartunk utunkon egész pontosan.”
– National Post

Robert J. Sawyer kanadai író, jövőkutató 18 bestseller science-fiction regényt írt és az egyetlen író a világon, aki egyaránt megkapta a legkomolyabb SF-díjakat az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Spanyolországban, Kínában és Japánban.

Jövőkutatóként olyan lapoknak írt cikkeket, mint a The New York Times vagy az Ottawa Citizen. Csaknem 500 alkalommal szerepelt rádióban és tévében, többek között a Discovery Channel, a CBC Newsworld, a The Hour, a W-Five és a Canada A.M. műsoraiban.

Előadóként is körbejárta már a világot a washingtoni Library of Congress-től a tokiói Kanadai Nagykövetségig. Nemcsak tudósok, orvosok és mérnökök szerepeltek a hallgatóságában, hanem biztosítási ügynökök, iskolai tanárok, könyvtárosok és trénerek is.

A kanadai író szakterülete a mai tudományos, orvosi, technológiai és etnikai problémák kivetítése a közeljövőbe, és a várható következmények bemutatása. Munkássága érthetővé teszi a ránk váró radikális változásokat. Emellett elsősorban a vallás és tudomány kapcsolatát, összeegyeztethetőségük lehetőségeit vizsgálja írásaiban.

www.sawyer.hu

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Pető Erzsébet szerint:

    Érdeklődéssel várunk minden újdonságot, legyen az nyomtatott alakban vagy filmen! Kiemelten figyelem a Galaktikát azóta, mióta megtudtam, hogy volt osztálytársam is fordítója.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon