Hírsaláta, 8. hét

Közzétette: cikkbot 2 hozzászólás

Lezárult a Zsoldos Péter-díj nevezési időszaka. Mivel nem érkezett elegendő számú érvényes nevezés regény kategóriában, az idei jelöltek a következői évi mezőnyt gyarapítják. Az új szabályok szerint egy kategóriában csak akkor értékelnek, ha legalább öt érvénes nevezés érkezik. Új kategóriaként viszont idén debütálnak a kisregények.

***

Kihirdették a Nebula díj, az amerikai SF írók díjának idei jelöltjeit. Érdemes gyakran visszalátogatni a linkre, hiszen az impozáns listát alkalomról alkalomra frissíteni fogják az online elérhetővé tett írások linkjével.

***

Az SFmag partneroldala, az LFG.HU novellapályázatot hirdet, melynek részletes kiírása itt olvasható.

Nevezési díj nincs, a pályázat jeligés.

***

A Fiction Kult magyar fantasztikus honlap készített egy rövidebb interjút Kij Johnsonnal, akit itthon a 26 majom, na meg a pokol World Fantasy-díjas és Árboc című Nebula-díjas novellájáról, illetve a Kicune c. regényéről. (2007, Torii kiadó) ismerhetünk.

***

A Kingpin kiadó néhány éve merész vállalkozásba kezdett, a Vertigo három felnőttképregényéből összeállított antológiasorozatot dobott a piacra, benne az Y, az utolsó férfi, a Preacher és a Hellblazer (John Constantine) egy-egy történetével. A sorozat 4 részt élt meg, de mivel nem volt rentábilis, a Kingpin befejezte a kiadását. Ha tehetitek, szerezzétek be, a kiadótól vagy a képregénybörzéken a 4 kötet együtt igen baráti áron (kb. 800 HUF/db) kapható.
Nemsokára írunk majd a sorozatról, most viszont egy jó hír, a rajongók segítségével tavasszal az Y, az utolsó férfi története önálló kötetben folytatódik.

***

Több tematikában számos ingyenesen hozzáférhető science fiction regényhez biztosít hozzáférést a http://www.free-online-novels.com oldal, sci-fi, fantasy és horror gyűjteményük is jelentős. A rendelkezésre álló formátumok tekintetében még van hová fejlődni.

***

Az Egyesült Királyságban a Pan Macmillian új, egységes borítókkal adja ki China Miéville regényeit.

***

Egészestés magyar zombifilm? Megtekinthető a Küsz 2 előzetese, amelynek segítségével további szponzorokat keresnek a filmhez a fiatal, tehetséges alkotók.

***

Danny Boyle, a 28 nappal később, a Napfény vagy épp a 127 óra Oscar-díjas rendezője színpadra vitte Mary Shelley klasszikus horrortörténetét, a Frankensteint, méghozzá nem is akárhogyan. A londoni National Theaterben március 17-én Benedict Cumberbatch (Sherlock) alakítja a Szörnyet, míg Jonny Lee Miller (Trainspotting) Victort, hogy aztán egy héttel később, 24-én fordított szereposztásban lépjenek a deszkákra. Az előadások élő közvetítését világszerte le fogják vetíteni egyes mozikban. A Guardian kritikusa dicsérően nyilatkozott a sötét darabról, itt pedig a színdarab előzetesét lehet megtekinteni.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 2 hozzászólás.

  1. Nihil szerint:

    Ööö… én úgy látom, az Y nem füzetben, hanem kötetekben folytatódik, a tavaszi börzén a második kötet fog megjelenni (öt füzet egyben). Ezt csak a félreértések elkerülése végett, ha esetleg valaki nyavalyogna, hogy füzetet ő aztán nem! 😉
    A Vertigó kötetek ára meg már olyan baráti, hogy az ember fenekét is megfogja, ha nem vigyáz! Szóval, aki nem szerezte be, de érdekli, annak itt a lehetőség! 😀

  2. Sam Reed szerint:

    A free-online-novels.comon fent van Kuttnertől a Time Axis. Igen kiváló regény 🙂 És nem 500 oldal, mint a mostani szörnyetegek.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon