A könyv remek ajándék: gondolatok, történetek, érzések és izgalmak sűrített bombája, amely maradandó élményt ad az ajándékozottnak.  Szeretnénk karácsonyra olyan magyarul megjelent regényeket ajánlani, amelyeket magunk is szívesen megkapnánk és amelyeket örömmel adnánk a szeretteinknek mi is. Van közte új, régi, komoly, vidám – ajándékozzátok meg családtagjaitokat, barátaitokat vagy saját magatokat könyvvel, és ajánljatok a cikk alatt ti is másoknak kedvenceitekből!

Az SFmag listája:

Viktor Pelevin: Generation P

Mi lenne, ha a teljes orosz politikai életet egy cég gyártaná? Bizarr utazás a posztkommunista Oroszország bugyraiba.

Európa Könyvkiadó (2009)

388 oldal

Terry Pratchett: Vadkanapó

Vadkanapó, a Disznólesés éjjelének piros ruhás ajándékosztója szőrén-szálán eltűnt. A Halál kénytelen beugrani helyette, hogy időt nyerjen, míg Zsuzsa unokája meg nem oldja a helyzetet. Ha kudarcot vallanak, soha többé nem kel fel a nap…

Delta Vision kiadó (2010)

404 oldal

Joe Abercrombie: A penge maga

Sokáig kellett rá várni, de végre megjelent A penge maga, Joe Abercrombie-tól. „Mocsok jó fantasy”, ahogy a fordítója mondja. Akit nem riasztanak a szókimondó szövegek, az övön aluli húzások és a több száz oldalas trilógiák, azoknak ez az év magyar nyelvű fantasy-kötete.

Könyvmolyképző kiadó (2010)

630 oldal

Daína Chaviano: Az örök szerelem szigete

Cecilia, a Miamiban élő kubai újságíró egy rejtélyesen fel- és eltűnő ház nyomába ered, közben pedig egy különös asszony varázslatos, generációkon átívelő történetét hallgatja végig. Szerelem, ősi istenek, lüktető zene, egy távoli sziget meséi. Mágikus realizmus a Karib-tengerről.

Trivium kiadó (2009)

408 oldal

Marion Zimmer Bradley: Avalon Ködbe vész

Bár nem idei megjelenés, régi hiányosságot pótol Marion Zimmer Bradley: Avalon Ködbe vész című regényének megjelenése. A Sir Thomas Malory Morte D’Arthur-ján alapuló történet az Arthur-mítosz egy lenyűgöző, hangulatos – és erősen pogány –feldolgozása, és a maga idején úttörő volt abban, hogy nőket helyezett egy fantasy regény középpontjába.

Édesvíz kiadó (2007)

1088 oldal

Az új magyar kiadás borítója

Dan Simmons: Hyperion

A mára már alapműnek számító regény Dan Simmons legismertebb munkája, óriási kaland térben és időben, Simmons pedig egy óriási fantáziával megáldott szerző, aki otthonosan mozog az irodalomban és a tudományban egyaránt. A regényt nemrég az Agave kiadó jelentette meg újra. Bővebben itt.

Agave kiadó (2010)

544 oldal

Neil Gaiman: Sandman 3. Álomország

Neil Gaiman kultikus képregénysorozata immár a harmadik gyűjteményes kötetéhez érkezett, benne négy lenyűgöző történettel: a Kalliopé egy gyönyörű múzsáról szól, akit egy író tart fogva, azzal a céllal, hogy inspirációt merítsen regényeihez; az Ezer macska álma egy cica szemszögéből regél az emberiség zsarnokságáról; a World Fantasy-díjas Szentivánéji álom William Shakespeare azonos című vígjátékának ősbemutatóját idézi fel; az utolsó, Álarc című történet halhatatlan, elpusztíthatatlan hősnője pedig csak arra vágyik, hogy a halál végre eljöjjön érte.

Cartaphilus kiadó (2010)

160 oldal

Patrick Rothfuss: A szél neve

Patrick Rothfuss kiváló fantasyje, A szél neve már egy ideje magyarul is olvasható, de ha valaki lemaradt róla, még mindig beszerezheti. Rothfuss remek mesélő, ezért lebilincselően szövi Kvothe, a Királygyilkosnak is nevezett varázsló történetét, aki ismeretlen okokból a világ leghatalmasabb mágusából névtelen fogadóssá képezte át magát. A trilógiának tervezett sorozat első kötete önmagában is szórakoztató, de természetesen éppen elég kérdést vet fel és elég sokat mutat meg a háttérvilágból ahhoz, hogy az olvasó tűkön ülve várja a folytatást. Bővebben az Endlessen.

Gabo kiadó (2009)

816 oldal

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Eddig egy hozzászólás érkezett.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon