Hírsaláta, 50. hét

Közzétette: cikkbot 3 hozzászólás

Emlékeztető, mert már a nyakunkon van:

Holnap, 2010. december 18-án, a Millenáris – Jövő házában (Budapest 1024 Kis Rókus u. 16–20) kerül megrendezésre a Hungarocomix és Animekarácsony 2010 – kiállítás és vásár.

A rendezvény egy új kezdeményezés arra, hogy az anime, a manga és képregény, valamint a fantasy és sci-fi filmek, játékok, kiadványok rajongói együtt élvezhessék az egész napos szórakoztató, interaktív programokat.

A szervezők azonban nem csak a fanatikusokat várják; látványos kiállítások, bemutatók sora teheti élvezetessé a látogatást érdeklődők, családok számára is.

Részletes infók és program.

***

Japán és az arab világ után jöjjön Afrika déli csücske. Egy kattintás után megtekinthető egy beszámoló egy délafrikai SFF-horror kerekasztalról, vagyis egy friss helyzetjelentés:

***

Ha már beszélgetés: Vernor Vinge, Charles Stross, Alastair Reynolds és Karl Schroder beszélget a technológiai szingularitásról. (2010 március, Boskone)

***

Irodalmi vizekre evezve íme egy interjú Ted Chiang-gal legutolsó és egyben eddigi leghosszabb elbeszélése születéséről, ami továbbra is elolvasható ide kattintva.

***

Egy új, éves kiadvány jelent meg, amely az úgynevezett Weird Fiction-nel foglalkozik, elbeszélésekkel, kritikákkal, költeményekkel és egy 16 oldalas képgalériával.

***

Közép-Európából sem lehetetlen magasra törni az angol nyelvű SF egén, bár kétségkívül ritkaság: az amazon.com szerkesztői szerint az év legjobb sci-fi/fantasy könyve egy cseh szerző angolra fordított műve!

***

The New York Times érdekes és aktuális cikke arról, hogy egyes európai országok egyre többet áldoznak az amerikai könyvpiacon való megjelenésre.

***

Heti grafikusunk a 27 éves brit Daniel Conway, akiről nem lehet sokat tudni, de a munkaadói listáját (pl. Activison, Ubisoft, Disney London) és a képeit elnézve, ez alighanem bocsánatos dolog. Conway egyaránt otthon van a különleges hangulatú tájképekben, alakrajzolásban és a jövőbeli szerkezetek kiagyalásában.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 3 hozzászólás.

  1. nimandi szerint:

    Az amazonos év sf könyve szerzője Michal Ajvaz idehaza is elérhető már, igaz, nem a The Golden age könyvvel, hanem A másik várossal meg egy kis novelláskötettel.

  2. tapsi szerint:

    tök jó az új kép 🙂 🙂 🙂

  3. tapsi szerint:

    mármint az, ami a címlapon van kinn 😀

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon