Ne feledjétek, itt a Könyvfesztivál, és a rengeteg könyvön túl számos SFF-program is vár Benneteket, alább néhány fantasztikummal kapcsolatos program

péntek, 16:00-17:00, Delta Vision standja: Varga Csaba Béla & T.R. Salty dedikál

szombaton 11:00 órától: MAGUS – A kalandorok krónikája folytatódik. Új M.A.G.U.S. szerepjáték alapkönyv bétateszt indul. Beszélgetés a fejlesztőkkel, jelentkezés tesztelőnek. Vendég: Wayne Chapman

szombaton 12:30 – 14:00 Supka Géza terem (B épület, galéria): Beszélgetés a kortárs science fiction- és fantasy irodalomról. Résztvevők: Kleinheincz Csilla (GABO), Németh Vladimir (Fumax) és Velkei Zoltán (Agave Könyvek).

szombat, 14:00 – 15:00 Külső pódium a B épület mellett: Társadalmi és politikai kérdések a képzelet világaiban. A Fantasztikus világok című politológiai antológia könyvbemutató műsora. Résztvevők: Tóth Csaba, Ceglédi Zoltán, Filippov Gábor, Földi Bence, Hoffman István, Kisteleki Károly, Lovász Dorottya, Muchichka László, Oroszlány Balázs, Sík Endre, Szabó Zoltán Ádám, Török Gábor, Zotter Judit és Zsótér Indi Dániel. Moderátor: Mészáros Antónia. (Utána 15 órától a szerzők dedikálják a kötetet.)

szombat, 14:30–15:30, az Agave kiadó standja: SFmagos szerkesztőnk, László Zoltán dedikálja az új, Távolvíz című science fiction regényét az Agave kiadó standjánál

szombat, 15:00-16:00, Delta Vision kiadó standjánál, Dedikálás: Gaura Ágnes & Kae Westa

szombat, 16:00 – 16:45 B1 stand (Lengyel Intézet):

A Vaják klasszikus hősök nélküli világa. Andrzej Sapkowski Fecske-torony című könyvének, a Vaják-ciklus hatodik kötetének bemutatója. Résztvevők: a szerző, valamint Kellermann Viktória műfordító A kötetből részleteket olvas fel Róbert Gábor színművész.

szombat, 17:00 – 18:00 B1 stand (Lengyel Intézet): Andrzej Sapkowski dedikál.

18:00 – 19:00 K16 stand (Typotex): Ignaczy Karpowicz dedikál

vasárnap, 15 órától: beszélgetés Andrzej Sapkowkyval az InGame esport lounge and VR arcade-ban. Klauzál utca 26-28, Budapest VII. kerülete, 1073. Vigyázat, helyfoglalásos esemény, és a helyek már elfogytak.

***

Magyar nyelvű N. K. Jemisin-interjú a Könyves Blogon.

***

Mentsük meg az egyszarvúkat! A Humble Bundle stílusosan Peter S. Beagle. Az utolsó egyszarvú szerzőjének születésnapjától kezdve 14 napig unikornisos könyvcsomagot kínál.

***

Kihirdették az Aurealis Award győzteseit.

***

 Most már tényleg minisorozat készül China Miéville The City & the City című regényéből, a BBC jóvoltából.

 ***

A videojáték animációkról és ehhez kapcsolódóan a Mass Effect: Andromeda animáció körüli botrányról szól az alábbi, érdekes video:

***

Star Wars: The Last Jedi. Többet nem is kell mondani.

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon