A téli holtszezon után újra mozgolódni kezdenek a kiadók. Olvashatunk már éves kiadói tervekről, és az első regények is megjelennek a boltokban. Magyar és angolszász megjelenésekből ajánlunk, szokás szerint a teljesség igénye nélkül. Elsőként jöjjenek a magyar nyelvű megjelenések!

Neil Gaiman: Északi mitológiaGaiman_Eszaki_mitologia

Neil Gaimant vélhetőleg senkinek nem kell bemutatni. Ezúttal a skandináv mítoszokat pakolja bele a poharába, összerázza őket, és a maga megszokott hozzávalóival ízesítve tálalja fel. A regény mesteri és szellemes prózája kiemeli az istenek versengő énjét, megmutatja hajlamukat arra, hogy átverjenek másokat, és őket is átverjék, valamint megismerteti az olvasót azzal a tulajdonságukkal, hogy a szenvedélyt mindig hagyják felülkerekedni a józan eszükön.

Agave. Megjelenés: 2017.02.07.

Victoria Schwab: Egy sötétebb mágiaschwab_Sötétebb_mágia

London az emeletes buszok, fura taxik és az urbánus fantasyk városa. Ezúttal egyszerre kapunk három különbözőképpen mágikus, párhuzamos univerzumokban létező Londont, amelyek között létezik átjárás. A Kell nevet viselő főhősünk futár és csempész, aki jó nagy csávába kerül egy tolvajlány miatt. A gyönyörűen megírt regény egy sorozat nyitódarabja, szerencsére azonban önállóan is kerek egész.

Ventus Libro. Tervezett megjelenés: 2017.02.12.

Robert Jackson Bennett: Pengék városaPengek_varosa

Visszatérünk a Lépcsők városa világába, ahol az istenek halálával az addig mágiára alapuló jólét is összeomlik, és a romok közt elveszetten bolyongó embereket egy technológiára építő új erő hatja uralma alá. Az előzményekben megismert Mulaghesh kormányzó Vúrtyavasztán romvárosába érkezik, ahol egykor a háború istene uralkodott, és valahogy még most sincsenek rendben a dolgok. Bennett regénye friss, modern urban fantasy.

Agave. Megjelenés: 2017.02.14.

Jack Campbell: Vakmerő (Az elveszett flotta 2.)Campbell_vakmero_b1

A Szövetség már egy évszázada vívja háborúját a Szindikátus Világokkal szemben. Flottája csapdába esett az ellenséges terület szívében, és John „Black Jack” Geary flottakapitányra hárult a feladat, hogy a hajóit visszavezesse a biztonságba. Az út azonban hosszú és veszedelmekkel teli, és a flottát nem csupán a szindikátusiak túlereje, de egy belső lázadás is fenyegeti.

Gabo SFF, megjelenés 2017. február

Sebastien De Cassel: Az áruló pengéje

A király halott. A rendet feloszlatták. Az ország szétesőben. A munkaadónkat pedig megölték… De esküszöm, nem mi voltunk!

DeCastell_Árulás

Eközben a világ legromlottabb városában összeesküvést szőnek a trón megszerzéséért. A gondosan megtervezett gyilkosságsorozatot egy árván maradt kislány halála zárná le, romba döntve mindent, amiért a három jóbarát korábban küzdött. Ám ahhoz, hogy betartsák Paelis királynak tett végső ígéretüket, és utolsó küldetésükként leleplezzék a cselszövést és megmentsék a lány életét, újra egyesíteniük kell az Öregkabátosokat. Ebben a harcban kizárólag legendás kabátjukra és kardjukra támaszkodhatnak: a nemesek zsarnokká, a lovagok haramiákká lettek, ők pedig egyedül az árulók pengéjében bízhatnak.

Fumax, megjelenés: 2017. február

Abraham Merritt: Istár hajójaMerritt_Istár

Egy ősi mezopotámiai lelet, egy drágakövekből kirakott hajócska varázskörébe vonja John Kentont, a megkeseredett szívű világháborús veteránt. Kaput nyit számára egy titokzatos világba, ahol a jó élesen elkülönül a gonosztól, a fehér a feketétől: a fedélzetén Nergal, a holtak ura vívja örök viszályát Istárral, a szerelem úrnőjével. Győzelmek és vereségek várnak Kentonra, bajtársakat és ellenségeket szerez, hogy végül a varázslók szigetén nézzen szembe a végzetével. Akármi történjen is, más ember lesz belőle, amikor visszatér… ha visszatér.

Delta Vision, megjelenés: 2017. február (talán)

Kasztovszky Béla: ÁlomutazásKasztovszky-Alomutazas

Kasztovszky Béla, a Kétszemélyes világ és a GRIN Zsoldos Péter-díjas szerzője évtizedeken keresztül változatlan fiatalossággal és frissességgel írta egyedi hangvételű történeteit, amelyekben az emberi lélek titkait kutatva, ha kellett, a csillagok közé is kimerészkedett. Meglepetten kaptunk észbe, hogy már a 75. születésnapjára készülünk. Aztán egyszerre végleg fényévek távolába szökött körünkből. E kötet, mely újabb írásait köti csokorba, immár csak posztumusz tisztelgés lehet tehetsége előtt.

Metropolis Media, 2017. február

 

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek, irodalom

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon