Az új Star Trek-sorozat showrunnere, Bryan Fuller (aki többek közt párhuzamosan az Amerikai Istenek sorozatadaptációt is csinálja) túlvállalta magát, ezért a sorozat új showrunnereket kapott. Fuller ettől még marad a projekt élén, mint a kreatív irányító.

***

A tervezett 5. Indiana Jones-mozi lesz az első, amelyhez George Lucasnak semmi köze nem lesz, annak ellenére, hogy mindig is Spielberg és Lucas közös gyermeke volt. A forgatókönyvíró, David Koepp viszont állítása szerint csak Spielberggel egyeztet.

***

 

Készül a harmadik Cloverfield-univerzumban játszódó mozifilm? „Egy, az Abrams produceri felügyelete alatt készülő titokzatos, God Particle címet viselő sci-fihez közeli forrás ugyanis azt állítja, hogy a film a Cloverfield-univerzumában játszódik…”

***

 

A DMG Entertainment megvásárolta Brandon Sanderson „Cosmere” univerzumának megfilmesítési jogait: mivel Sanderson legtöbb regénye ebben az univerzumban játszódik (habár az egyelőre rejtély, hogyan függenek össze), ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy majdnem minden fantasyjéből film lehet. Egy ilyen vásárlás természetesen még semmire sem biztosíték, de a szerző egyelőre elégedett.

***

 

Amerikán kívüli fantasztikus filmek, amiket kár lenne kihagyni.

***

 

Viktoriánus bunyók, budapesti szerzővel – a Kickstarteren.

***

 

A StoryBundle a hamarosan induló NaNoWriMo apropóján írós könyvcsomagot ajánl.

***

 

Simon Pegg videóinterjúja Kate Rubins űrhajósnővel, aki éppen az International Space Stationön tölti napjait:

 

***

 

Előzetes(ke) a készülő Galaxis őrzői 2-höz:

https://www.youtube.com/watch?v=AaY5r-L_gok

 

***

 

Kisfilm készült Peter S. Beagle „The Bridge Partner” című novellájából, amelyben maga az író is kameózik egyet.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon