Előreláthatóan 2017 közepén várható az új Greg Egan-regény. A  Dichronauts a legutóbbi háromhoz, az Orthogonal-trilógiához hasonlóan ismét egy rendkívül furcsa világegyetemben játszódik. Ezúttal egy olyan világba kalauzol minket a rejtőzködő ausztrál író, melyben a fény nem terjed minden irányban.

***

A bravúros vágás és a történetmesélés hatalma: 25 sci-fi film részletéből összevágott alkotás, amely egy sztorit mond el.

***

Amikor egy twitterbot demonológiába kezd.

***

Robert Silverberg azokról a regényeiről, amiket nem annyira ismerhetnek a sci-fi rajongók (18+).

***

A történelem  gyilkos nyulairól, avagy mit rejtenek a kódexek?

***

Rudy Rucker frissítette az  a listáját.

***

Klasszirodalom – ez vajon mi? – Benkő Mariann blogbejegyzése a témáról.

***

A héten rendezték meg az E3-at, az egyik legnagyobb videójátékos expo Los Angelesben, számtalan izgalmas és érdekes új videójáték előzetessel és játékmenettel, amelyek közül az érdekesebb, fantasztikumhoz kapcsolódókból szemezgetünk:

Kezdjük rögtön egy kis hazai büszkeséggel, Juhász Viktor az E3-on az IGN Live-ban mutatja be a Neocore készülő Warhammer 40K – Inquisitor: Martyr akció-rpg videójátékot.

Irány az új galaxis, avagy a Mass Effect: Andromeda előzetese – megjelenés 2017 tavaszán:

A God of War 4. részének tíz percnyi lenyűgöző játékmenete, ami a legtöbbek szerint az E3 csúcspontja volt, brutális látvánnyal és egy érdekes apa-fiú kapcsolattal. Kratos, a félisten, miután lemészárolta az Olümposz lakóit, átköltözik Skandináviába, és Thor és társai elkezdhetnek rettegni. A God of War 3-ról itt írtunk. (PS4 exkluzív, megjelenés valamikor 2017-ben).

A Detroit: Become Human játékmenete, amely kőkemény döntéseket és morális dilemmákat kínál. (PS4 exkluzív)

ű

A Horizon: Zero Dawn egy posztapokaliptikus-robotos történet, amelyből már tavalyi mutattak részleteket, nagyon érdekes nyitott világot és történetet ígér. (PS4 exkluzív, megjelenés 2017.02.28.)

A legelborultabb cinamatic előzetes díját egyértelműen Hideo Kojima, a Metal Gear Sold atyjának Death Stranding című videójátéka nyerte. Nem tudni, mi ez, de benne van Norman Reedus, és kevés ennél szürreálisabb nemtudnimit láttunk mostanság, de önmagában is megéri megnézni. (PS4 exkluzív, megjelenés bizonytalan)

A kultikus Shadow of the Colossus készítőinek sok-sok éve készülő legendás játéka, a The Last Guardian, amely úgy tűnik, idén októberben végre tényleg megjelenik. (PS4 exkluzív)

Az ismét lenyűgözőnek ígérkező, egyedi világú Dishonored 2 előzetese. Megjelenés 2016. november. Az első részről itt áradoztunk.

A Gears of War 4 hat perces játékmenete (Xbox One és MS Windows 10 exkluzív játék, megjelenés 2016. tél)

A Halo Wars 2 cinematic előzetese, amely önmagában is igazi csemege, mert a Halo-sorozat előzetesei mindig egyediek és hangulatosak. Ez sem kivétel (XO és MS exkluzív)

És a végére egy új cím, a Days Gone, ami egy meglepően hangulatos poszt-apokaliptikus, nyílt világú rpg-nek ígérkezik, motoros bandákkal, túlélésért küzdő csoportokkal, valamint némi zombi beütéssel. (PS4 exkluzív, megjelenés 2017)

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Sam Reed szerint:

    „Robert Silverberg azokról a regényeiről, amiket nem annyira ismerhetnek a sci-fi rajongók (18+).”ű

    Kösz a linket, ez jó volt.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon