Április 11-én kiosztották a legnagyobb ausztál SF díjat, az Aurealis-díjat. A legjobb fantasy regény Juliet Marillier Dreamer’s Pool-ja, a legjobb sci-fi Marianne de Pierres Peacemaker-je, a legjobb horror Justine Larbalestier Razorhurstje. A többi kategória jelöltjei és győztesei a linken találhatók.
***
Tovább kavarog a Hugo-ügy. David Gerrold, az idei Worldcon díszvendége itt foglalta össze a gondolatait. Két nevezettet technikai okokból diszkvalifikáltak a Hugo-listáról, helyettük egy független és egy Puppies listás alkotó került.
Majd Connie Willis is bejelentette: nem vállalja, hogy levezényli az idei Campbell-díjátadót. Ezek után két döntős alkotó is visszalépett. Annie Bellet novelláját vonta vissza (a mű maga itt olvasható), míg Mark Kloos a regénykategóriáról mondott le. Az utóbbi azért is különösen érdekes, mert így jelölt lett Liu Cehszin (Liu Cixin) Hármastest-problémája, és bekövetkezhet, hogy a díj történetében először nem angolszász mű lesz a nyertes.
Aki a helyszínen szeretné követni az eseményeket, vagy csak támogatná a rendezvényt, az a Sasquan oldalán regisztrálhat.
***

Betekintés Brad Bird (Szuperhaver, A hihetetlen család, Holnapolisz) meg nem valósult Spirit rajzfilmbe, amihez még 1980-ban készült ízelítő.

***

A Star Wars Celebration névre hallgató, több napos rendezvény apropóján az LA Times geekblogja, a Hero Complex előásta a New Hope-ról írott kritikájukat 1977-ből.

***

Elhunyt Herb Trimp, akinek többek között az X-men Rozsomákját (filmes szlengben Farkasát) is köszönhetjük.

***

Matthew Vaughn (Csillagpor, X-men: Az elsők) rendezheti az új Flash Gordon filmet.
***
Hogyan legyünk olyanok, mint Warren Ellis?
***

A nem-humán kultúrák, amik körbevesznek.

***

Milyen webes képregényt olvass kedvenc sorozatod újranézése helyett?

***

Stephen Hawking Monthy Python dalt énekel.

***

Új Hangya előzetes.

***

Új Csillagok háborúja: Az ébredő Erő előzetes.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon