Ken MacLeod egy interjúban mesél barátjáról, a tavaly előtt elhunyt Iain M. Banksről, valamint Banks írói karrierjéről és a Kultúra univerzumáról.

***

Elstartolt a Conan társasjáték Kickstarter kampánya, és négy perc alatt sikeres is lett. A játék készítői Robert E. Howard történeteit vették alapul a helyszínek, karakterek megalkotásakor.

***

Ray Bradbury otthonát, ahol több mint ötven évig élt és ahol művei zömét írta, az új tulajdonos ledózerolta. Az esetről egy rajongó tudósított, aki elzarándokolt a házhoz, hogy leróhassa tiszteletét, de már csak a felét találta ott.

***

Interjú Brian Staveley-vel, akinek idén magyarul is megjelenik epikus fantasy regénye.

***

Milyen fantasztikus regények várhatók 2015-ben angol nyelven? Az io9 összeállított egy szép hosszú listát, amelyekre érdemes odafigyelni.

***

Ma 20 éve mutatták be a Star Trek: Voyager első epizódját az USA-ban.

***

Az 1949 óta működő Fantasy & Scicence Fiction Magazine-nál új szerkesztő veszi át Gordon van Gelder helyét. Charles Coleman Finlay-t többször jelölték kisprózájáért Nebula- és Hugo-díjakra, és Lábjegyzetek című novellája az SFmag első évadának novelláit összegyűjtő antológiájában ingyen elolvasható.

***

The Paris Review interjújaStephen Kinggel, Mr. Mercedes megjelenése kapcsán.

***

Tévés minisorozat készül Robert Charles Wilson Pörgés című Hugo-díjas sci-fijéből is, mégpedig a SyFy jóvoltából, amely már egészen impozáns listát jelentett be az elmúlt hónapokban, A gyermekkor végétől a 12 majom tévésorozaton át James S. A. Corey (alias Danial Abraham & Ty Franck) Térség-könyveiből készült sorozatig. Utóbbiból meg is érkezett az első trailer:

***

Pierce Brown, a Vörös lázadás írója beszél, a második kötetről, a Golden sunról:

***

Megérkezett az Avengers: Age of Ultron második trailere is:

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon